Kas laimės pasaulio futbolo čempionatą – akys krypsta į tris rinktines

Peržvelgus naujausius statymus dėl būsimo pasaulio futbolo čempionato nugalėtojo, lažybų dalyviai didžiausią sėkmę prognozuoja Brazilijos rinktinei, nuo jos nedaug atsilieka Argentina ir Prancūzija. Toliau pretendentų dešimtuke rikiuojasi 7-ių Europos šalių futbolo rinktinės.

 Brazilijos futbolo rinktinė
 Brazilijos futbolo rinktinė
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 9:09 AM, atnaujinta Nov 18, 2022, 3:26 PM

Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) organizuojamas pasaulio futbolo čempionatas lapkričio 20 – gruodžio 18 d. vyks Katare.

Vieno populiariausių pasaulyje sporto renginių finale varžysis 32 pajėgiausios planetos rinktinės, įveikusios kvalifikaciją, kurią pradėjo daugiau kaip 200 rinktinių, tarp jų nesėkmingai – ir Lietuvos.

Rinktinės suskirstytos į 8 grupes, iš kurių po dvi pajėgiausias komandas toliau keliaus į atkrintamąsias rungtynes.y

Jei lažybų dalyvių prognozės dėl 22-ojo pasaulio futbolo čempionato pasiteisintų, Brazilijos rinktinei tai jau būtų 6-oji pergalė FIFA pasaulio čempionate.

Beje, šios šalies rinktinė yra vienintelė, kuri nepraleido nei vieno FIFA pasaulio čempionato ir laimėjo net 5.

Čempionų taurę po 4 kartus į viršų yra kėlusios Italijos ir Vokietijos rinktinės, o Argentinos, Prancūzijos ir Urugvajaus – po 2 kartus, Anglijos ir Ispanijos – po kartą.

Beje, paskutinį čempionatą prieš ketverius metus laimėjo Prancūzijos rinktinė, antroje vietoje palikusi Kroatiją, trečią vietą tuomet iškovojo Belgija, įveikusi Angliją.

„Nestebina, kad šiandien didžiausi statymai yra už Brazilijos rinktinę, – naujausiuose FIFA pasaulio reitinguose pagal varžybų rezultatus ji su 1 841,3 taško pirmauja.

Nuo šios rinktinės vos keliomis dešimtimis taškų atsilieka Belgija ir kita čempionato favorite lažybininkų laikoma rinktinė – Argentina.

Toliau FIFA reitingo dešimtuke rikiuojasi tos pačios rinktinės, kurias ir lažybų dalyviai mato tarp potencialių čempionato lyderių – Prancūzijos, Anglijos, Ispanijos, Nyderlandų, Portugalijos ir Danijos.

Čia trūksta tik Vokietijos, kuri lažybose dažniausiai matoma šešetuke, o FIFA ją reitinguoja 11-oje pozicijoje“, – vardina Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas Vytautas Smilga.

Žvelgdamas į prognozuojamų čempionato nugalėtojų varžovus grupėse, V. Smilga atkreipia dėmesį, kad Brazilija G grupėje vargu ar sulauks rimto pasipriešinimo žaisdama su Serbijos, Šveicarijos (FIFA reitinge 15) ir Kamerūno rinktinėmis.

Kiek rimtesni išbandymai C grupėje laukia Argentinos (3), kuriai rimčiau pasipriešinti gali ir Meksikos (13), ir Lenkijos rinktinės.

Tačiau reikia prisiminti, kad pernai Argentina Pietų Amerikos futbolo čempionate „Copa America“ minimaliu skirtumu įveikė Brazilijos rinktinę.

„Dar rimtesni išbandymai D grupėje laukia kitos favoritės – Prancūzijos rinktinės. Jei Australijos ir Tuniso rinktinės reitinguose nežiba, tai Danijos (10) rinktinė savo galią jau įrodė – UEFA Tautų lygos turnyre dvejose paskutinėse rungtynėse įveikė Prancūzijos rinktinę.

Nebus lengva ir B grupėje lažybininkų palankiai vertinamai Anglijos rinktinei, kuri varžysis su JAV (16), Velso (19) ir Irano (20) rinktinėmis“ , – pastebi V. Smilga.

Anot lažybų specialisto, jei E grupėje taip pat sunku įvardinti vienintelį lyderį, nes joje susirungs Ispanija (7), Japonija, Kosta Rika ir Vokietija (11), tai H grupėje Portugalijai (9), atrodo, bus lengviau prasibrauti į kitą etapą žaidžiant su Kanada, Pietų Korėja ir Urugvajumi (14).

Na, Belgija (2) grupėje F, matyt, didesnio pasipriešinimo gali sulaukti tik žaisdama su Kroatija (12), o Gana ir Marokas tarp rimtų varžovų nematomi. Panaši situacija dėl lyderių ir A grupėje, kur varžosi Nyderlandai (8), Ekvadoras, Kataras ir Senegalas (18).

22-asis pasaulio futbolo čempionatas prasidės jau šį sekmadienį rungtynėmis tarp šeimininkų Kataro ir Ekvadoro rinktinių.

Ar lažybų dalyviai nugalėtoją pasirinko teisingai, paaiškės gruodžio 18 d., kai finaliniame susitikime baigsis dviejų pajėgiausių planetos futbolo rinktinių kova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.