Katare – didžiausios planetos futbolo žvaigždės: kuri spindės ryškiausiai?

Sekmadienį prasideda 2022 m. pasaulio futbolo čempionatas, kuris šiemet vyks Katare. Jame ir vėl spindės ryškiausios futbolo rinktinės ir jų žvaigždės. Portalas lrytas.lt pristato penkias didžiausius būsimo čempionato vardus, kurie ves savo komandas į priekį.

Katare – didžiausios planetos futbolo žvaigždės: kuri spindės ryškiausiai?.<br> Scanpix/Lrytas.lt montažas.
Katare – didžiausios planetos futbolo žvaigždės: kuri spindės ryškiausiai?.<br> Scanpix/Lrytas.lt montažas.
 Kevinas De Bruyne'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kevinas De Bruyne'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lionelis Messi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lionelis Messi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kylianas Mbappe'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kylianas Mbappe'as.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Neymaras.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Neymaras.<br> Zumapress/Scanpix nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristiano Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 9:35 AM

Beveik mėnesį truksianti sporto šventė kiek neįprastai vyks ne vasarą, o rudenį. Dėl to kaltas karštas Kataro klimatas, kuriame vasara oro temperatūra pakyla virš 40 laipsnių šilumos. 

Dėl šios priežasties organizatoriai turnyrą perkėlė į rudenį ir žiemą.

Nepaisant to, pokyčiai ir skandalinga čempionato aplinka neatbaidė geriausių planetos žaidėjų.

Lrytas.lt pristato penkis svarbiausius turnyro žaidėjus.

Neymaras (Brazilija)

30-metis Neymaras – viena didžiausių pasaulio futbolo žvaigždių, kuri pastaruosius metus išgyvena ne patį geriausią etapą. Brazilija. „Paris Saint-Germain“ klube blankiai atrodantis brazilas vis dar yra pagrindinis Brazilijos rinktinės žaidėjas.

Tai bus trečiasis brazilo pasirodymas pasaulio čempionatų istorijoje. Neymaras yra įmušęs 6 įvarčius. Brazilijos žvaigždė per metus uždirba apie 40 mln. JAV dolerių.

Lionelis Messi (Argentina)

35-erių Lionelis Messi yra septynis kartus geriausias pasaulio žaidėjas, kuris dar niekada nėra iškovojęs pasaulio čempiono titulo su Argentinos rinktine. Šis čempionatas Katare jam bus paskutinis šansas tai padaryti.

„Paris Saint-Germain“ puolėjui tai bus jau penktasis pasaulio čempionatas. Kol kas argentinietis yra įmušęs 6 įvarčius per 19 žaistų rungtynių. L.Messi taip pat bus vienas brangiausių čempionato žaidėjų, per metus uždirbantis 41 mln. JAV dolerių.

Cristiano Ronaldo (Portugalija)

37-erių Cristiano Ronaldo – dar viena planetos žvaigždė, niekada nelaimėjusi pasaulio čempiono titulo. Su Portugalija 2016 m. Europos čempionatą laimėjęs portugalas sieks į istorijos metraščius dar kartą įsirašyti savo pavardę.

„Manchester United“ puolėjui tai bus penktasis pasirodymas pasaulio čempionatų istorijoje. C.Ronaldo jau yra pelnęs 7 įvarčius per 17 rungtynių. Futbolininkas per metus uždirba 36 mln. JAV dolerių.

Kylianas Mbappe (Prancūzija)

23-ejų Kylianui Mbappe tai bus vos antrasis pasaulio čempionatas, bet jis jau yra tapęs čempionu. Su Prancūzijos rinktine 2018 m. pasaulio taurę į viršų kėlęs „Paris Saint-Germain“ prancūzas tai bandys pakartoti ir Katare.

Jei prancūzai laimės, K.Mbappe pasieks legendinio brazilo Pele pasirodymą, kuomet pastarasis laimėjo pirmuosius du savo pasaulio čempionatus su Brazilijos rinktine. K.Mbappe 2018 m. pelnė 4 įvarčius. Maža to, prancūzas bus absoliučiai brangiausias viso turnyro žaidėjas. Per metus jis uždirba daugiau nei 160 mln. JAV dolerių.

Kevinas de Bruyne'as (Belgija)

31-erių Kevinas De Bruyne'as yra laikomas geriausiu pasaulio atakuojančiu saugu, jo bėgimai ir kirtimai – vieni geriausių tarp futbolo įžymybių. Belgijos futbolo rinktinės sirgaliai džiaugiasi, kad saugas bus pilnai pasiruošęs turnyrui.

Belgija FIFA reitinge užima antrąją vietą, tačiau pastarieji čempionatai nebuvo sėkmingi. Gal dabar?

Tai bus trečiasis „Manchester City“ legionieriaus pasirodymas pasaulio taurėje. Belgas tokiuose turnyruose yra įmušęs 2 įvarčius. Jis taip pat yra vienas brangesnių čempionato žaidėjų, kuris uždirba 25 mln. JAV dolerių per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.