Belgijos rinktinei FIFA iškėlė ultimatumą – ant aprangos apykaklės reikalauja naikinti žodį „meilė“

Tarptautinė futbolo federacijų asociacija (FIFA) pareikalavo, kad nuo Belgijos rinktinės išvykų ​​marškinėlių apykaklės būtų pašalintas žodis „meilė“. Toks sprendimas buvo priimtas likus dviem dienoms iki jos grupės rungtynių su Kanada 2022 metų pasaulio čempionate, skelbia ESPN.

Belgijos futbolo rinktinei ir šios šalies federacijai teks spręsti, ar panaikinti ant aprangos žodį „meilė“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Belgijos futbolo rinktinei ir šios šalies federacijai teks spręsti, ar panaikinti ant aprangos žodį „meilė“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 10:13 PM, atnaujinta Nov 22, 2022, 12:06 AM

Teigiama, kad FIFA kategoriškai atsisakė net derėtis dėl šio klausimo su Belgijos karališkąja futbolo asociacija.

Kaip praneša belgų žiniasklaida, šalies futbolo asociacija dar neapsisprendė, ar sutiks su vadovaujančios pasaulio futbolo institucijos reikalavimu, o tiesiog paprasčiausiu ultimatumu.

Belgų išvykos ​​marškinėlių dizainas yra kurtas bendradarbiavus su Bomo mieste vykstančiu elektroninės muzikos festivaliu „Tomorrowland“.

Ant apykaklės esantis žodis „meilė“ neturi nieko bendra su „One Love“ kapitono raiščiu, kurį FIFA uždraudė nešioti futbolininkams per 2022-ųjų pasaulio čempionato akistatas.

Jei Belgija padarys nuolaidas ir sutiks panaikinti ant aprangos apykaklių žodį „meilė“ , ji bus priversta derėtis su garsia kompanija „Adidas“ dėl skubios naujos aprangos pagaminimo ir pristatymo į Katarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.