Netikėtą spaudos konferenciją surengęs C. Ronaldo prabilo apie savo skandalingąjį interviu: „Kalbu kada noriu“

Cristiano Ronaldo sukrėtė pasaulio čempionato žurnalistus po to, kai netikėtai pasirodė spaudos konferencijoje.

 C.Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 C.Ronaldo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2022, 1:21 PM

Puolėjas, tikėdamasis nuvesti savo šalį į šlovę Katare, nusprendė apginti savo liūdnai pagarsėjusį interviu su Piersu Morganu apie „Manchester United“, kuriame savo klubui pateikė daugybę kritikos ir kaltinimų.

C.Ronaldo interviu mirgėjo visoje pasaulio žiniasklaidoje, tačiau jis paprašė žurnalistų nustoti klausinėti jo komandos draugų apie portugalo pokalbį.

„Pasirinktas laikas yra pasirinktas laikas. Iš jūsų pusės lengva pažvelgti į tai, kaip mes turėtume pasirinkti laiką.

Kartais rašote tiesas, kartais – melą. Aš neturiu jaudintis, ką kiti galvoja. Kalbu kada noriu. Visi žino, kas aš esu ir kuo tikiu. Mane pažįsta nuo tada, kai man buvo 11 metų. Jiems nedarys įtakos tai, ką apie mane sako ir rašo.

Atmosfera puiki, nėra jokių problemų, esame pilnai susikaupę. Galite padėti nekalbėdami apie mane. Esu su geležiniais šarvais ir neperšaunamas.

Jei paklaustumėte kitų žaidėjų apie Cristiano Ronaldo, būčiau nusivylęs. Norėčiau, kad klaustumėte apie pasaulio čempionatą ir komandą“, – kalbėjo Portugalijos futbolo žvaigždė.

Portugalijos rinktinė pasaulio čempionatą pradės tik ketvirtadienį, kai H grupėje jie susigrums su Gana.

Tiesa, prieš artėjančią kovą daugiausiai kalbama apie C.Ronaldo klubo ateitį, o ne apie jo nacionalinės komandos perspektyvas.

Daugelis atkreipė dėmesį į akivaizdžiai šaltą pasisveikinimą su „Manchester United“ komandos draugu Bruno Fernandesu jam atvykus į Portugalijos treniruočių stovyklą, kaip trinties treniruočių stovykloje požymius. Šį konkretų incidentą iš savo pusės papasakojo C.Ronaldo.

„Mes tik žaidėme – mūsų santykiai puikūs. Jo lėktuvas vėlavo ir aš jo paklausiau: „Ar tu atplaukei laivu?“ Kvailiojau. Tas pats su Joao Cancelo. Treniruotės metu jam buvo liūdna. Aš pasakiau: „Pabusk, eik, tu gali!“ Dar vienas ginčas iš jūsų pusės“, – stumdamas spekuliacijas į šoną kalbėjo C.Ronaldo.

„Manchester United“ kapitonas B.Fernandesas, anksčiau neigė, kad nacionalinėje komandoje buvo kokių nors nesutarimų.

„Aš neskaičiau interviu, todėl man viskas dėl to gerai. Kaip sakiau anksčiau, dabar tai nacionalinė komanda, tai Portugalija.

Pagrindinis dalykas čia yra nacionalinė komanda ir mes turime būti susikoncentravę į pasaulio čempionatą, nes jis nevyksta kasmet, tu neturi galimybės žaisti pasaulio čempionate daug kartų.

Cristiano pasisekė žaisti penkis kartus, tai bus jo penktas kartas pasaulio čempionate, todėl visi tam pasiruošę ir visi nori komandai duoti visa, kas geriausia“, – apie situaciją rinktinėje kalbėjo B.Fernandesas.

Penkis kartus „Auksinio kamuolio“ laimėtojas C.Ronaldo siekia įtraukti Pasaulio taurę prie savo ir taip spindinčių apdovanojimų – 2016 m. su savo šalimi laimėjo Europos čempionatą ir šiemet jis greičiausiai dalyvaus paskutiniame savo šalies turnyre.

37-erių futbolininkas atskleidė, kad visada žaidė su atsakomybe ant savo pečių.

„Aš visada turiu atsakomybę. Pajutau atsakomybę, kai išvykau gyventi vienas į Lisaboną. Esu stebimas labiau nei kiti, bet aš visada turiu atsakomybę kaip tėvas, kaip draugas, tai yra mano kasdienio gyvenimo dalis.

„Man patinka prisiimti atsakomybę. Aš visada turėjau spaudimą nuo jaunystės. Kartais su tuo susitvarkau gerai, kartais ne taip gerai. Nesu tobulas, bet galiu prisiimti atsakomybę“, – teigė C.Ronaldo.

Portugalas taip pat pareiškė, kad daugelis vis tiek suabejotų jo vieta futbolo hierarchijoje, net jei jo Portugalijos komanda grįš namo kaip pasaulio čempionai.

„Net jei laimėsiu pasaulio čempionatą, tai tęsis. Kai kuriems žmonėms aš patinku labiau, kitiems mažiau. Tai kaip gyvenime, vieniems patinka blondinės, kitiems – brunetės.

Man visada tekdavo metai iš metų parodyti, ką galiu, ypač sau, šeimai ir gerbėjams. Kiekvienas turi savo nuomonę. Aš tai gerbiu.

Gyvenu, kad laimėčiau šį turnyrą. Esu ambicingas, bet jei pasakysite, kad daugiau nebelaimėsiu turnyrų, vis tiek būčiau laimingas, atsižvelgęs į viską, ką laimėjau. Būčiau patenkinta savo pasiekimais.

Istorijos knygose bus visi įrašai, tačiau akivaizdu, kad pasaulio čempionatas lentynoje nebūtų blogai. Tai būtų svajonė. Tikiuosi, kad visa energija yra nukreipta teigiamai“, – kalbėjo C.Ronaldo.

Tai pirmas kartas, kai 37-erių futbolininkas atvirai prabilo apie interviu, kuris dalimis buvo rodomas praėjusios savaitės trečiadienį ir ketvirtadienį.

„Sportsmail“ pranešė, jog „Manchester United“ pradėjo teisinį procesą, kad nutrauktų C.Ronaldo sutartį su klubu, kad nesumokėtų jam nė cento iš 16 milijonų svarų sterlingų, kuriuos jis turėtų uždirbtų iki 2023 m. birželio pabaigos.

Tai įvyko po jo pareiškimų, kad klubas jį „išdavė“. C.Ronaldo taip pat prisipažino, kad negerbia trenerio Eriko ten Hago, prieš sukritikuodamas ir taip nepopuliarius savininkus – Glazerių šeimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.