C. Ronaldo intrigos Portugalijai gali išeiti į ir naudą: pasaulio čempionato istorijoje jau yra buvęs panašus atvejis

Ketvirtadienį savo žygį pasaulio futbolo čempionate pradeda vienas geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo ir jo atstovaujama Portugalijos rinktinę. Pirmose H grupės rungtynėse portugalai susikaus su Ganos ekipa.

C.Ronaldo (dešinėje) ir Portugalija ketvirtadienį pradeda savo žygį pasaulio futbolo čempionate.<br>Imago/AFP/Reuters/Scanpix nuotr. koliažas.
C.Ronaldo (dešinėje) ir Portugalija ketvirtadienį pradeda savo žygį pasaulio futbolo čempionate.<br>Imago/AFP/Reuters/Scanpix nuotr. koliažas.
C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
C.Ronaldo.<br>ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo.<br>ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Futbolo laida „Lemiama ataka“

Nov 24, 2022, 8:13 AM

Nors į planetos pirmenybes C.Ronaldo teigė atvykstantis kovingos nuotaikos, tačiau jis ant savo kupros nešasi ne itin malonų su „Manchester United“ klubu susijusį akmenį.

Prieš kelias savaites 37-erių portugalas atvirame interviu negailėjo kritikos tiek Mančesterio ekipai, tiek ir su šia komanda susijusiomis asmenybėmis bei atmosfera.

Šios istorijos saga persikėlė ir pasaulio futbolo čempionato metu – lapkričio 22-ąją „Manchester United“ oficialiai pranešė sukanti skirtingais keliais su Portugalijos futbolo žvaigžde. Tai reiškia, kad futbolo žvaigždė plenetos pirmenybes sutinka būdamas be klubo.

Lrytas.lt laidoje „Lemiama ataka“ viešėjęs legendinis Lietuvos futbolininkas Marius Stankevičius šioje situacijoje užstojo dėmesio centre atsidūrusį portugalą.

„Turime suprasti, kad C.Ronaldo nėra paskutinis žmogus, kuris atėjo į futbolą. Jis yra laimėjęs didelį kiekį Auksinių kamuolių ir aikštėje atlikęs nuostabų darbą. Jis būdamas pavyzdžiu visada gali pasakyti tai, ką galvoja. Taip pat jis šiai dienai gauna labai daug kritikos.

Neturėtume pamiršti, ką mes veikiame futbole – vieni žaidžia, kiti treniruoja, kiti kritikuoja. Kiekvienas turime savo pareigas, bet C.Ronaldo yra asmenybė, o dabar atrodo, kad kiekvienas žmogus aplinkui už jį patį žino geriau, ką jis turi daryti.

Vieni sako, kad jis turi baigti karjerą, kiti – kad jis turi žaisti kitoje komandoje. Jis tikrai yra adekvatus futbolininkas ir pats puikiai žino, ko jam reikia šią dieną. Jis pats priima sprendimus už kuriuos moka tam tikrą kainą.

Galbūt jis atsakydamas kažką užgavo skaudžiau, bet tie patys žmonės taip pat labai daug kalba apie jį, todėl jis pats išsiliejo ir pasakė, ką galvoja“, – kalbėjo 41-erių kaunietis.

Praėjus vos kelioms dienoms po skandalingojo interviu C.Ronaldo atvyko į Portugalijos futbolo rinktinės stovyklą, kurioje susitiko su kitu „Manchester United“ futbolininku Bruno Fernandesu.

Kameros užfiksavo šių žaidėjų susitikimą, kuriame buvo aiškiai matomas tarp šių portugalų įsivyravęs šaltukas.

Kalbėdamas apie atsiradusias konfliktines situacijas M.Stankevičius portalui lrytas.lt priminė kitą istorinį kontekstą, kurį prilygino su šiuo metu C.Ronaldo ir Portugalija liečiančia situacija.

Legendinis Lietuvos futbolininkas prisiminimais nukėlė į 2006-ųjų metų pasaulio čempionatą Vokietijoje, kurioje skandalų purtoma Italijos rinktinė pademonstravo vieningumą ir laimėjo planetos pirmenybes.

„Visos šios istorijos pasėkoje apie C.Ronaldo ir Portugaliją aš norėčiau paminėti Italiją. Būtent Italija, kai 2006 metais laimėjo pasaulio čempionatą, turėjo labai didelio skandalo naštą.

Kai tik būna didelis skandalas – italai dažnai sužaidžia gerus čempionatus. Tąsyk buvo skandalas dėl sutartų rungtynių Italijos čempionate, žaidėjams ir klubams buvo mesti rimti kaltinimai, bet futbolininkai susiėmė ir laimėjo pasaulio čempionatą.

Šiandien ta vidinė Portugalijos intriga gali atnešti daugiau pykčio ir energijos įrodyti visiems, kad jie yra geri ir stiprūs. Tikiu, kad tai gali įvykti, nes kartais tas pyktis gali teigiamai paveikti komandą“, – samprotavo M.Stankevičius.

Kartu su Portugalija ir Gana pasaulio čempionato H grupėje rungtyniaus Urugvajaus ir Pietų Korėjos rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.