Velso futbolo asociacija: čempionato Katare fanams galima dėvėti vaivorykštės kepures

Velso futbolo vadovai teigia, kad sirgaliai pasaulio futbolo čempionate Katare gali į stadionus įsinešti vaivorykštės spalvų kepures ir vėliavas, nors panašių daiktų jau buvo konfiskuota.

 fanams leista dėvėti vaivorykštės kepures<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 fanams leista dėvėti vaivorykštės kepures<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 2:40 PM

Katare, kur homoseksualumas yra uždraustas, vaivorykštės demonstravimas tapo svarbiu diskusijų objektu, o pirmuoju čempionato etapu žiūrovams buvo liepiama nusivilkti drabužius su šiuo logotipu.

Laurai McAllister, buvusiai Velso moterų rinktinės kapitonei, pirmadienį per Velso rungtynes su Jungtinėmis Valstijomis apsaugos darbuotojai liepė nusiimti vaivorykštės spalvų kepuraitę.

Vaivorykštine populiarios Velso sirgalių kepurės versija parodoma parama LGBTQ bendruomenei.

Velso futbolo asociacija (FAW) pranešė, jog keliems Velso LGBTQ sirgalių grupės „Rainbow Wall“ nariams taip pat buvo pasakyta, kad jie negali dėvėti tokių kepuraičių.

Tačiau FAW tviteryje parašė, kad FIFA patvirtino, jog sirgaliai su vaivorykštės simbolika bus įleisti į penktadienio rungtynes su Iranu.

„Atsakydama FAW, FIFA patvirtino, kad sirgaliai su „Rainbow Wall“ kepuraitėmis ir vaivorykštės vėliavomis bus įleisti į stadioną, į penktadienį vyksiančias... rungtynes su Iranu“, – sakoma pranešime.

„Buvo susisiekta su visomis pasaulio čempionato rungtynių vietomis ir nurodyta laikytis sutartų taisyklių ir nuostatų. FAW ragina FIFA laikytis savo žinutės, kad Katare pasaulio futbolo čempionato metu bus laukiami visi, ir toliau atkreipti dėmesį į bet kokias kitas žmogaus teisių problemas“, – sakė asociacija.

Septynios Europos komandos, įskaitant Angliją ir Vokietiją, pirmadienį paskelbė atsisakančios planų jų kapitonams nešioti vaivorykštės simboliu pažymėtus raiščius.

Taip nuspręsta po pasaulio futbolą valdančios FIFA grasinimų imtis drausminių veiksmų rungtynių metu.

Protestuodami prieš FIFA sprendimą uždrausti šiuos raiščius, Vokietijos futbolininkai trečiadienį pozuodami komandinei nuotraukai užsidengė burnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.