Legendinis šalies futbolininkas atskleidė, ko reikia Lietuvos rinktinei, kad ši žaistų pasaulio čempionate

Šiuo metu Katare vykstančiame pasaulio futbolo čempionate sirgalius įspūdingais įvarčiais džiugina pajėgiausi planetos futbolininkai. 22-ąjį kartą vykstančiame pasaulio čempionate šiemet dalyvauja 32 rinktinės, tačiau šioje šventėje nėra Lietuvos.

Lietuvos futbolo rinktinė dar niekad nežaidė pasaulio futbolo čempionate.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė dar niekad nežaidė pasaulio futbolo čempionate.<br>V.Skaraičio nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Legendinis futbolininkas Marius Stankevičius.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Futbolo laida „Lemiama ataka“

Nov 26, 2022, 9:35 AM

Nėra ir dar niekada nebuvo.

Arčiausiai šios galimybės Lietuvos futbolo rinktinė buvo 1997 metais, kai atrankoje į 1998-ųjų planetos pirmenybes lietuviai liko per plauką nuo istorinio pasiekimo.

Vis dėlto ateityje šie šansai virsdavo vis didesniu miražu, o dabartiniai rinktinės pasiekimai tik dar labiau primena, kodėl Lietuvos futbolininkai pasaulio čempionatą stebi per televizorių, o ne šiuo metu varžosi Katrare.

Legendinis Lietuvos futbolininkas Marius Stankevičius lrytas.lt laidoje „Lemiama ataka“ kalbėjo, kad nors šiuo metu Lietuvos rinktinei pasaulio čempionatas atrodo nepasiekiama svaja, tačiau ateityje šį tikslą pasiekti yra įmanoma.

„Manau, kad viskas yra įmanoma, kai yra daroma tikslingai ir vieningai. Jeigu mes pavieniui rodysime savo ambicijas, kas yra didesnis bei kas galingesnis, tai nieko mes nepadarysime.

Visų pirma Lietuvos futbole reikia vieningumo.

Antra – teisybė yra ta, kad mes vis dar neturime futbolo kultūros. Mums tiesiog jos trūksta. Yra krepšinio kultūra, bet futbolo kultūrą vis dar ugdome.

Vilniaus „Žalgirio“ pasiekimas – fantastika. Buvau beveik visose jų namų rungtynėse ir labai džiaugiuosi už šią komandą, ką ji nuveikė, pagarba, bet norėčiau pažymėti ir Lietuvos vaidmenį ekipoje – kiek lietuvių žaidė startinėje sudėtyje? (Dažniausiai tik vartininkas Edvinas Gertmonas -red.).

Norėčiau, kad mes siektume, jog tų lietuvių čempioninėje komandoje būtų kuo daugiau. Čia turėtų būti mūsų uždavinys, bet tam, kad tai atsitiktų mes turime pasirinkti strategiją. Deja, bet šiandien aš jos nematau. Kol nebus strategijos, tol niekas nesivystys.

Nes dabar dirbama pavieniui. Atvažiuoja žmonės dirbę tik diletantų futbole ir mes norime, kad taptume profesionalais. Taip tikrai nebūna.

Juk yra specialistų, kurie dirbo profesionaliame futbole, tai naudokitės tais specialistais, kad jie padėtų mūsų futbolui, kad jis taptų vieningas, o nebūtų rodomos kažkokios asmeninės ambicijos

Labai noriu pasidžiaugti, kad pagaliau yra pirmas stadionas, tikiuosi, kad atsiras ir antras, nes tai taip pat yra sėkmės pagrindas. Tikiuosi, kad tai prisidės prie mūsų futbolo kultūros augimo“, – apie Lietuvos futbolo perspektyvas kalbėjo M.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti