JAV rinktinės kapitonas sulaukė Irano žurnalisto pastabos: mokė taisyklingai tarti šalies pavadinimą Žaidėjas atsakė taikliu pastebėjimu

Antradienį pasaulio futbolo čempionato B grupėje savo jėgas išmėgins Irano ir JAV futbolo rinktinės. Tiek vienai, tiek ir kitai komandai ši dvikova yra gyvybiškos svarbos – pergalė garantuotų vietą pasaulio pirmenybių aštuntfinalyje.

JAV futbolo rinktinės kapitonas T.Adamsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV futbolo rinktinės kapitonas T.Adamsas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 5:06 PM

Prieš akistatą vykusioje spaudos konferencijoje JAV rinktinės kapitonas Tyleris Adamsas atsakė į žurnalistų klausimus.

Spaudos konferencijos metu 23-ejų „Leeds United“ futbolininkas sulaukė ir vieno iš Irano žurnalistų pastebėjimų. Žiniasklaidos atstovas turėjo priekaištų dėl amerikiečio Irano šalies pavadinimo tarimo.

„Kalbate, kad reiškiate palaikymą Irano žmonėms, bet jūs net šios šalies pavadinimą ištariate neteisingai. Mūsų šalies pavadinimas yra „Iranas“, o ne „Airenas“. Įsiminkite tai kartą ir visiems laikams“, – teigė Irano žurnalistas.

Pratęsdamas savo pakalbą jis uždavė T.Adamsui klausimą apie JAV vyraujančią diskriminacijos ir rasizmo problemą.

„Leeds United“ futbolininkas po ilgo Irano žurnalisto monologo nepasimetė ir atsiprašė už netaisyklingą žurnalisto gimtosios šalies pavadinimo tarimą.

„Atsiprašau, kad netaisyklingai ištariau jūsų šalies pavadinimą.

Jei kalbėsime apie diskriminaciją, su ja galima susidurti visur. Aš pastaraisiais metais gyvenu užsienyje, todėl turiu priprasti prie skirtingų kultūrų. JAV tuo klausimu daro pažangą kiekvieną dieną.

Aš pats augau baltaodžių šeimoje, turėjau labai daug praktikos su kitomis kultūromis. Tai yra procesas, kuris žengia į priekį švietimo dėka. Būtent jūs dabar išmokėte mane taisyklingai ištarti jūsų šalies pavadinimą“, – atsakė T.Adamsas.

JAV ir Irano futbolo rinktinių dvikova vyks antradienį, 17 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.