Po kivirčų pasaulio čempionate Kamerūno rinktinės treneris namo išprašė pagrindinį komandos vartininką

Kamerūno futbolo rinktinė liko be pagrindinio savo vartininko – pranešama, kad 26-erių Andre Onana buvo išsiųstas namo iš pasaulio čempionato po rimto ginčo dėl žaidimo stiliaus su nacionalinės ekipos treneriu Rigobertu Songu.

 Kamerūno rinktinės vartininkas A.Onana išsiųstas namo.
 Kamerūno rinktinės vartininkas A.Onana išsiųstas namo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 7:31 PM

A. Onana žaidė pirmose rungtynėse su Šveicarija, kurias Afrikos ekipa pralaimėjo 0:1. Antrose, kuriose Kamerūnas susitiko su Serbija ir išsiskyrė taikiai 3:3, vartus jau gynė antrasis vartininkas Devisas Epassy.

Teigiama, kad R.Songas treniruotėse reikalvo, kad Milano „Inter“ vartininkas nerizikuotų kamuoliu šalia savo vartų, nežaistų su gynėjais ir nedalintų perdavimų kojomis, o siųstų kamuolį tolį į priekį.

Dėl šių reikalavimų kilo itin rimtas ginčas treniruočių aikštelėje tarp stratego ir vartininko ir A.Onana galiausiai buvo pašalintas iš rinktinės sudėties.

Atsarginis vartininkas Devisas Epassy jau žaidė vietoj pagrindinio Kamerūno vartų sargo ir pirmadienį antrame grupės mače prieš Serbiją praleido tris įvarčius. Tačiau tiek pat įvarčių pelnė ir jo ekipa.

Lygiosios 3:3 reiškia, kad Afrikos komandai paskutinėse grupės rungtynėse reikės įveikti Braziliją, kad galėtų patekti į varžybų aštuntfinalį. Brazilai jau garantavo sau vietą šiame etape.

Po į žiniasklaidą patekusių žinių apie konfliktą su vartininku, R.Songas sakė: „Jis yra labai svarbus žaidėjas, bet mes dalyvaujame pasaulio čempionate, o mano vaidmuo – komandos tikslus iškelti į pirmą vietą prieš asmenius.

Jis yra vienas geriausių vartininkų Europoje. Bet kalba eina ne apie jo žaidimą, o apie rinktinės išsaugojimą“.

„Galbūt mums reikėjo kažkokio stipraus signalo. Aš prisiėmiau didelę riziką. Bet aš esu visos šio rinktinės tėtis, todėl, kai turiu rizikuoti ir priimti sprendimus, tai darau ir laikausi to, ką darau.“

Kamerūno rinktinės treneris A.Onanai, kuris šalies rinktinės garbę jau gynė 35 rungtynėse, prieš išvykstant iš Kataro pasiūlė pagerinti savo požiūrį į futbolą.

„Pažiūrėsime ateityje, ar jis vėl laikysis siūlomų taisyklių“, – apie Milano „Inter“ vartininką kalbėjo treneris.

26-erių A.Onana anksčiau buvo siejamas su anglų „Premier“ lygos klubais, tačiau vasarą prisijungė prie italų „Inter“, perėjęs iš Amsterdamo „Ajax“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.