Xavi atmetė pasiūlymą treniruoti Braziliją dėl galimybės dirbti „Barcelona“ komandoje

„Barcelona“ komandos treneris Xavi atskleidė, jog prieš tapdamas katalonų ekipos vyriausiuoju treneriu turėjo pasiūlymą prisijungti prie Brazilijos rinktinės.

 Xavi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Xavi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 8:15 AM

Brazilijos futbolo konfederacija (CBF) 2021 metais kreipėsi į buvusį saugą su pasiūlymu prisijungti prie rinktinės trenerio Tite štabo, tačiau Xavi norėjo vyriausiojo trenerio pareigų ir nusprendė laukti savo eilės Barselonoje.

„Tai buvo visiškai netikėta galimybė. Kalbėjau su jais per savo agentą, turėjau galimybę prisijungti prie Tite personalo ir dirbti su jais, bet norėjau būti vyriausiuoju treneriu, laukti savo progos dirbti „Barcelona“ komandoje.

Esu ten, kur ir noriu būti – mano nuomone, geriausiame pasaulio klube ir tai yra mano širdyje. Ten mėgaujuosi ir bandau pakeisti situaciją Barselonoje. Bet buvo tikimybė, jog prisijungsiu prie jų. Tai buvo netikėta, istorinė galimybė sakyčiau, bet aš to atsisakiau, nes norėjau būti vyriausiuoju treneriu“. – kalbėdamas su GOAL teigė Xavi.

Xavi „Barca“ trenerio pareigas pradėjo eiti 2021 metų lapkritį, kuomet po apgailėtinos sezono pradžios pakeitė Ronaldą Koemaną. Xavi nuvedė katalonus į antrąją vietą Ispanijos čempionate.

Šį sezoną „Barca“ pirmauja Ispanijos čempionate, tačiau jau iškrito iš Čempionų lygos grupių etapo.

Tuo tarpu Tite vadovaujama Brazilijos rinktinė pasaulio čempionate yra laikoma pagrindine favorite, o pirmąsias rungtynes prieš Serbiją laimėjo 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.