Į ligoninę patekusio Pele situaciją apipynė gandai: skelbia, kad jau nepadeda net ir chemoterapija

Į ligoninę patekusios futbolo legendos Pele situaciją greitai apipynė gandai. Prieš kelias dienas buvo skelbiama, kad 82-ejų Pele sveikata pakankamai gera, tačiau šeštadienį britų „Daily Mail“, remdamasis Brazilijos žiniasklaida, paskelbė, kad buvusio futbolininko situacija – ypatingai bloga.

 Pele serga sunkia liga, o už jį meldžiasi viso pasaulio sirgaliai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Pele serga sunkia liga, o už jį meldžiasi viso pasaulio sirgaliai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Legendinis futbolininkas Pele.<br>AP nuotr.
Legendinis futbolininkas Pele.<br>AP nuotr.
Legendinis futbolininkas Pele.<br>„Reuters“ nuotr.
Legendinis futbolininkas Pele.<br>„Reuters“ nuotr.
Legendinis futbolininkas Pele.<br>"Reuters"
Legendinis futbolininkas Pele.<br>"Reuters"
Legendinis futbolininkas Pele.<br>"Reuters"
Legendinis futbolininkas Pele.<br>"Reuters"
Legendinis futbolininkas Pele.
Legendinis futbolininkas Pele.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 4:50 PM, atnaujinta Dec 3, 2022, 4:58 PM

Teigiama, kad Pele buvo perkeltas į paliatyvios pagalbos palatą, nes buvo nutraukta jam skiriama chemoterapija. Brazilijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad Pele organizmas jau tiesiog atmeta chemoterapiją.

Tačiau žiniasklaidos gigantas ESPN tikina, kad Pele iš intensyvios terapijos palatos į paprastą perkeltas dėl to, kad jam skiriami antibiotikai dėl peršalimo ir gyvybei grėsmės nėra.

„Daily Mail“ rašo, kad Pele yra perkeltas į „paliatyviosios pagalbos“ palatą Alberto Einšteino ligoninėje San Paule. Paliatyviоji pagalba iš esmės yra nepagydomos ligos padarinių slėpimas ar „apsiautimas apsiaustu“ tų, kurie yra palikti „šaltyje“, nes gydomoji medicina jiems padėti nebegali.

Medikai neva nutraukė chemoterapiją, nes brazilo kūnas nereaguoja į vaistus, kurie turi kovoti su žarnyno vėžiu. Triskart pasaulio taurės laimėtojas praėjusį antradienį buvo hospiotalizuotas dėl „širdies nepakankamumo“, o dukra Kely tėvo būklę vadino patenkinama.

Neoficialiai medicinos darbuotojai San Paulo ligoninėje žurnalistams neva tikino, kad Pele gauna „gydymą gyvenimo pabaigoje“.

Jo buvęs klubas „Santos“ ir Prancūzijos rinktinės puolėjas Kylianas Mbappe buvo tarp tų, kurieper socialinį tinklą twitter palinkėjo sveikatos Pele.

Šeštadienį oficialioje medicininėje „Folha de Sao Paulo“ ataskaitoje galimai teigiama, kad Pele nebereaguoja į chemoterapinį gydymą, kurį jis nuo praėjusių metų rugsėjo gauna gydant žarnyno vėžį.

„Folha de Sao Paulo“ galimai konstatuoja, kad dabar Pele bus taikoma paliatyvioji priežiūra ir nebus atliekami jokie invaziniai tyrimai ar gydymas.

Tuo tarpu ESPN skelbia, kad Pele nėra tokios blogos sveikatos: neva medicinos darbuotojai diagnozavo legendai kvėpavimo takų infekciją, kuri gydoma antibiotikais.

Jo sveikata gerėja, todėl iš intensyvios terapijos skyriaus jis perkeltas į paprastą palatą. Tačiau artimiausiomis dienomis jis vis tiek bus gydomas ligoninėje – namo nebus paleistas.

Pele, kurio pilnas vardas yra Edsonas Arantesas do Nascimento, yra daugelio laikomas geriausiu visų laikų futbolininku.

Jis su Brazilija laimėjo tris pasaulio čempionatus 1958, 1962 ir 1970 metais, o Brazilijos „Santos“ klube per 659 oficialias rungtynes įmušė 643 įvarčius. Savo šalies rinktinėje per 92 rungtynes jis įmušė 77 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.