Ypatingi pasaulio čempionato skaičiai: kuo pasižymėjo Lionelis Messi ir kiek įvarčių jau įmušta

Kurie futbolininkai žaidė rezultatyviausiai? Kaip pasikeitė aštuntfinalis per ketverius metus? Kokį nemalonų rekordą pasiekė turnyro šeimininkai? Kuri komanda išvengė geltonų kortelių? Kurios komandos namo buvo išlydėtos be pergalių?

L.Messi.<br>SvenSimon/Scanpix nuotr.
L.Messi.<br>SvenSimon/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 3, 2022, 12:09 PM

Atsakymai į šiuos ir kitus klausimus – įdomiausių pasaulio futbolo pirmenybių pirmojo etapo skaičių rinkinyje.

0

Namie žaidusi Kataro rinktinė neiškovojo nė vieno taško. Tai – blogiausias šeimininkų rezultatas pasaulio pirmenybių istorijoje. Per visus praėjusius turnyrus šeimininkai pasiekdavo bent vieną pergalę, o į antrąjį etapą žaisdama namie nepateko tik Pietų Afrika (2010 m.).

Šiose pirmenybėse visas trejas rungtynes taip pat pralaimėjo Kanados rinktinė. Beje, Kanada bus viena iš trijų 2026 metų pasaulio pirmenybių šeimininkių.

0

Anglijos rinktinės futbolininkams per pirmąjį etapą nebuvo parodyta nė viena geltona kortelė. Tik po vieną geltoną kortelę gavo Prancūzijos ir Ispanijos komandų žaidėjai.

1

Kataro, Velso, Tuniso, Danijos ir Belgijos rinktinės įmušė tik po vieną įvartį. Jos buvo nerezultatyviausios turnyro komandos.

1

Nyderlandų, JAV, Tuniso, Maroko, Kroatijos ir Brazilijos rinktinės praleido po vieną įvartį. Jų gynyba grupių varžybose buvo tvirčiausia.

Beje, varžovai į Maroko vartus neįmušė nė karto – per laimėtas rungtynes su kanadiečiais savo vartininką nuginklavo Maroko rinktinės aikštės žaidėjas.

Brazilijos rinktinė ilgiausiai išsaugojo sausus vartus ir vienintelį įvartį praleido per trečiųjų rungtynių pridėtą laiką.

2

Teisėjai futbolininkams parodė dvi raudonas korteles. Jas gavo velsietis Wayne‘as Hennessey ir kamerūnietis Vincentas Aboubacaras.

Raudona kortele taip pat buvo nubaustas Korėjos rinktinės treneris portugalas Paulo Bento.

2

Kroatas Luka Modričius, prancūzas Kylianas Mbappe ir amerikietis Christianas Pulišičius po du kartus gavo geriausio rungtynių žaidėjo prizą.

3

Ekvadorietis Enneris Valencia, prancūzas Kylianas Mbappe, ispanas Alvaro Morata, anglas Marcusas Rashfordas ir olandas Cody Gakpo pirmajame etape įmušė po tris įvarčius. Jie yra rezultatyviausi pasaulio pirmenybių žaidėjai.

Vienas iš šių futbolininkų – E.Valencia – po pirmojo etapo jau iškeliavo namo.

4

Keturių grupių nugalėtojomis tapo Europos komandos. Tai – Nyderlandai, Anglija, Prancūzija ir Portugalija. Kitose keturiose grupėse geriausiai žaidė Argentina, Brazilija, Japonija ir Marokas.

5

Penkios komandos namo išvyko nepasiekusios nė vienos pergalės. Tarp jų – net trys Europos šalių rinktinės: Velsas, Danija ir Serbija. Šios komandos iškovojo po vieną tašką.

Kataro ir Kanados futbolininkai pralaimėjo visas rungtynes.

5

Portugalijos rinktinės puolėjas Cristiano Ronaldo įmušė bent po vieną įvartį jau penktose pasaulio pirmenybėse. To nėra padaręs nė vienas kitas futbolininkas.

Kaip ir C.Ronaldo, penktose pasaulio pirmenybėse žaidžia argentinietis Lionelis Messi ir meksikietis Andresas Guardado (jo komanda iš turnyro jau iškrito).

6

Šešerios rungtynės baigėsi be įvarčių – rezultatu 0:0. Taip sužaidė Meksika – Lenkija, Danija – Tunisas, Marokas – Kroatija, Urugvajus – Korėja, Anglija – JAV ir Kroatija – Belgija.

Net ketverios „sausos“ rungtynės įvyko pirmajame ture. Kituose dviejuose turuose be įvarčių baigėsi po vienerias rungtynes.

7

Ispanijos rinktinė į Kosta Rikos komandos vartus įmušė 7 įvarčius ir nugalėjo 7:0. Iki pasaulio pirmenybių rekordo ispanams trūko nemažai. Rekordas priklauso Vengrijos rinktinei, kuri 1982 metais per Ispanijoje vykusį turnyrą nugalėjo Salvadoro komandą 10:1. Po 9 įvarčius per praėjusius turnyrus įmušė Jugoslavija ir Vengrija, po 8 – Vengrija, Vokietija, Urugvajus ir Švedija.

8

Į atkrintamąsias varžybas pateko aštuonios Europos komandos: Nyderlandai, Anglija, Prancūzija, Portugalija, Lenkija, Ispanija, Kroatija ir Šveicarija.

Kovoti dėl medalių taip pat liko dvi Azijos (Japonija ir Korėja), dvi Pietų Amerikos (Argentina ir Brazilija), dvi Afrikos (Marokas ir Senegalas), viena Šiaurės Amerikos (JAV) ir viena Okeanijos (Australija; tiesa, ši šalis priklauso Azijos zonai) komandos.

9

Devynios komandos, kurios pateko į aštuntfinalį, žaidė aštuntfinalyje ir per 2018 metų pasaulio pirmenybes. Praėjusio turnyro rezultatą pakartojo Kroatija, Anglija, Prancūzija, Portugalija, Ispanija, Šveicarija, Argentina, Brazilija ir Japonija.

Prieš ketverius metus aštuntfinalyje taip pat žaidė Belgija, Danija, Švedija, Urugvajus, Kolumbija, Meksika ir Rusija. Šias septynias komandas Katare vykstančiame turnyre pakeitė Nyderlandai, Lenkija, Australija, Marokas, Senegalas, Korėja ir JAV.

9

Rezultatyviausiai žaidusios Anglijos ir Ispanijos rinktinės pirmajame etape įmušė po 9 įvarčius. Po 6 įvarčius pelnė Prancūzija, Vokietija ir Portugalija.

11

Vienuolika komandų grupių varžybose iškovojo po dvi pergales. Geriausiai žaidė Nyderlandai, Anglija ir Marokas. Šios trys komandos pasiekė po dvi pergales, po kartą sužaidė lygiosiomis ir surinko po 7 taškus. Po 6 taškus surinko Senegalas, Argentina, Prancūzija, Australija, Japonija, Brazilija, Šveicarija ir Portugalija. Šių aštuonių komandų sąskaitose – po dvi pergales ir vieną pralaimėjimą.

14

Saudo Arabijos futbolininkams teisėjai parodė 14 geltonų kortelių. Tai – didžiausias skaičius šiame turnyre. 11 geltonų kortelių gavo Serbijos žaidėjai, po 8 – Ganos, Kanados ir Urugvajaus futbolininkai.

14

Grupių varžybose teisėjai skyrė 14 baudinių. Futbolininkai įmušė tik devynis baudinius, o tarp penkių žaidėjų, kuriems nuo vienuolikos metrų žymos pasiųsti kamuolį į tinklą nepavyko, buvo argentinietis Lionelis Messi ir lenkas Robertas Lewandowski.

L.Messi vienintelis mušė du baudinius: vieną – sėkmingai, kitą – ne.

48

Grupių etape buvo sužaistos 48 rungtynės. Per jas įmušti 120 įvarčių (rezultatyvumo vidurkis – 2,5 įvarčio). Lankomumo vidurkis buvo 51189 žiūrovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.