K. Mbappe pavogė O. Giroud šlovės minutę: įvarčių rekordas laikysis neilgai

Prancūzija savo istorijoje matė ne vieną neįtikėtiną futbolininką, tačiau dabar į geriausių visų laikų šalies žaidėjų gretas pretenduoja ir rungtynėse su Lenkija savo 52-ąjį įvartį vilkint Prancūzijos rinktinės marškinėlius įmušęs Olivier Giroud, kuris po šio mačo tapo daugiausiai įvarčių nacionalinei komandai pelniusiu prancūzu.

K. Mbappe ir O. Giroud.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K. Mbappe ir O. Giroud.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
O. Giroud.<br>AP/Scanpix nuotr.
O. Giroud.<br>AP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos ir Lenkijos rinktinių mačas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos ir Lenkijos rinktinių mačas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prancūzijos rinktinė.
Prancūzijos rinktinė.
K. Mbappe ir R. Lewandowskis.<br>dpa/Scanpix nuotr.
K. Mbappe ir R. Lewandowskis.<br>dpa/Scanpix nuotr.
K. Mbappe.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
K. Mbappe.<br>Zuma/Scanpix nuotr.
K. Mbappe.<br>ZUMA/Scanpix nuotr.
K. Mbappe.<br>ZUMA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 9:02 PM

AC „Milan“ puolėjas tapo pirmaujančiu Prancūzijos futbolininku, kai išvedė savo komandą į priekį (1:0) pergalingose 2022 m. pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynėse su Lenkija (3:1).

Tačiau svarbią dieną, kai jis pelnė 52-ąjį tarptautinį įvartį, buvusį „Chelsea“ ir „Arsenal“ puolėją aplenkė jaunasis jo komandos draugas puolėjas Kylianas Mbappe.

Didier Deschampso auklėtiniai turi rimtą tikslą – apginti pasaulio čempionų titulą, o jų puolimui vadovauja veteranas 36 metų puolėjas O.Giroud ir 23 metų sensacija K.Mbappe.

„Tai mano svajonių varžybos, – sakė rungtynių sensacija K.Mbappe, kuris pelnė du įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą O.Giroud. – Tam ruošiausi fiziškai ir psichologiškai.“

„Mums sekasi gerai, bet iki tikslo – laimėti finalą – dar toli“, – pridūrė jis.

„Neįtikėtinas futbolininkas“

Lionelis Messi savo pasirodymais nuo kėdžių iš susijaudinimo kelia argentiniečius, o K.Mbappe tokį patį poveikį daro Prancūzijos sirgaliams. Rungtynėse su Lenkija jis buvo savo geriausioje triuškinančioje formoje.

K.Mbappe sulaukė garsių šūksnių, kai greitu apsisukimu už nugaros paguldė „Aston Villa“ gynėją Matty Cashą, bet jo smūgis atsimušė į šoninį vartų tinklą.

Atlikęs rezultatyvų perdavimą pirmajam rungtynių įvarčiui, kurį įspyrė O.Giroud, K.Mbappe pademonstravo savo meistriškuma įmušdamas du fantastiškus savo įvarčius – pirmąjį galingai smūgiuodamas į vartų viršų, o antrąjį įvartį su nemažesne jėga nukreipdamas į tolimąjį kampą.

Dabar jis su penkiais įvarčiais ir dviem rezultatyviais perdavimais yra rezultatyviausias turnyro žaidėjas, o pridėjus keturis įvarčius, kuriuos jis įmušė per auksinį Prancūzijos 2018 m. pasaulio futbolo čempionatą, jis jau aplenkė po aštuonis įvarčius pasaulio čempionatuose pelniusius legendinį argentinietį Diego Maradoną bei Portugalijos superžvaigždę Cristiano Ronaldo.

Būdamas 23 metų, K.Mbappe yra jauniausias žaidėjas, įmušęs devynis įvarčius pasaulio čempionatuose, ir pagerino Eusebio, kuris, būdamas 24 metų ir 182 dienų, Portugalijos rinktinei įmušė aštuonis įvarčius, rekordą.

Per rungtynes su Lenkija K.Mbappe būdamas 23 metų ir 349 dienų amžiaus taip pat tapo jauniausiu žaidėju per 64 metus, sugebėjusiu įmušti penkis įvarčius pasaulio čempionate. Pastarasis žaidėjas, kuris tai padarė, buvo legendinis Pele – turnyre, vykusiame Švedijoje 1958 m. Tuo metu brazilui tebuvo 17 metų ir 249 dienos.

„Mes žinome apie Kylianą, – apie jaunąjį talentą kalbėjo prancūzų treneris D.Deschampsas. – Jau matėme jį ir jis kalba futbolo aikštėje.

Jis žino, kad gali pakeisti rungtynes per akimirką. Jis žaidžia su tokiu džiaugsmu ir šypsena. Prancūzijai šį vakarą reikėjo puikaus K.Mbappe ir šalis jį gavo.“

Buvęs „Premier“ lygos puolėjas Dionas Dublinas BBC One eteryje sakė: „Jis žaidžia taip, tarsi būtų parke. Jis yra neįtikėtinas futbolininkas.“

Buvęs Anglijos futbolininkas ir sporto komentatorius Chrisas Suttonas, kalbėdamas per „BBC Radio 5 Live“, sakė: „Galiausiai visas žaidimas susidėjo į K.Mbappe ir kelis nuostabius jo puolimo užbaigimus.

Tai buvo stiprus Prancūzijos pasirodymas. Laukia dar sunkesni išbandymai, tačiau tai buvo prancūzų meistriškumo demonstracija ir pareiškimas, kad tai vis dar yra komanda, kurią reikia nugalėti.“

O. Giroud rekordas laikysis neilgai

Dauga kas manė, kad geriausi O.Giroud metai jau praeityje, kai jis praėjusią vasarą paliko „Arsenal“ ir persikėlė į Italiją, tačiau jis įmušė 11 įvarčių ir padėjo „AC Milan“ iškovoti „Serie A“ titulą.

Aplink O.Giroud žaidžia žvaigždžių būrys, o pagrindiniais smuikais puolime kartu su juo groja tokie žaidėjai kaip K.Mbappe ir 31-erių Antoine'as Griezmannas. Beje pastarasis Prancūzijos rinktinėje jau yra įmušęs 42 įvarčius.

Tačiau O.Giroud yra D.Deschamps'o numylėtinis ir žino, ką jis duoda komandai savo nesavanaudiškumu ir fiziškumu priekyje. Be to, dėl prieš turnyrą patirtos Karimo Benzema traumos šį kartą jam skiriama daugiau minučių stadione.

Praėjusiame pasaulio čempionate Rusijoje, kur prancūzai tapo planetos čempionais, O.Giroud žaidė visose rungtynėse, tačiau per 546 žaidimo minutes ne tik neįmušė įvarčio, bet ir neatliko nė vieno smūgio į vartų plotą.

Kaip viskas gali pasikeisti. Šių metų Katare vykstančiame pasaulio čempionate O.Giroud jau įmušė tris kartus, tačiau greičiausiai jis suvokia, kad naujasis jo rekordas gali tęstis neilgai, turint omenyje, kad tik 24-ąjį gimtadienį netrukus švęsiantis K.Mbappe su Prancūzijos rinktinės marškinėliais jau yra įmušęs 33 įvarčius.

„O.Giroud visada buvo svarbus žaidėjas, – sakė D.Deschampsas. – Prieš ketverius metus jis neįmušė įvarčių, bet dabar matome jo kokybę.

Jis sugebėjo išlikti psichologiškai stiprus. Jis sumušė T.Henry rekordą, o K.Mbappe galbūt vieną dieną jį pagerins. Įmušti tiek daug įvarčių tarptautiniu lygiu yra didelis pasiekimas.“

Buvęs Anglijos rinktinės gynėjas Rio Ferdinandas sakė BBC: „Reikia turėti tinkamą požiūrį, kad galėtum daryti tai, ką daro O.Giroud, nors žmonės kartais sakydavo, kad jis nebuvo pakankamai geras.

Jis nėra ryškus kaip K.Mbappe savo įgūdžiais ar greičiu, bet jis žino, ką moka, ir gerai atlieka savo vaidmenį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.