Pietų Korėjos superherojus Heung-Min Sonas – daugiau nei futbolininkas: įkvėpimas, galintis parblokšti net Braziliją

Pietų Korėjos rinktinės kapitonas Heung-Min Sonas yra futbolininkas, kuris savo šalyje yra daugiau nei sportininkas. Jis garbinamas kaip superžvaigždė, ikona, superherojus, įkvėpiantis eilinius šalies gyventojus bei ant savo pečių nešantis visos tautos viltis.

Son Heung-minas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Son Heung-minas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 5:40 PM

„Jis garsesnis už Beyonce“, – BBC Sport sakė vienas sirgalius. „Jis verčia žmones didžiuotis, kad jie yra korėjiečiai“, – teigė kitas.

Kai Pietų Korėja pirmadienį 21 valandą pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalio rungtynėse susitiks su Brazilija, 30-metis Londono „Tottenham Hotspur“ puolėjas Heung-Min Sonas bus tas atletas, kuris tėvynėje bus stebimas norint pasisemti įkvėpimo.

Milžiniška jo nuotrauka kabo ant Kataro sostinėje Dohoje esančio dangoraižio krašto, vos už kelių pastatų nuo dangoraižio, ant kurio pavaizduota Portugalijos superžvaigdė Cristiano Ronaldo.

Prieš kiekvienas Pietų Korėjos grupės rungtynes visur, kur tik pasisuksi, buvo matyti sirgalių, ant kurių marškinėlių galinės pusės puikavosi Sono pavardė.

„Žinoma, Sonas yra mūsų mėgstamiausias žaidėjas. Neabejojame, kad jis įmuš įvartį“, – prieš lygiosiomis (0:0) pasibaigusias rungtynes su Urugvajumi sakė trys jo gerbėjai.

Viena šeima, vilkinti vienodais Sono marškinėliais, atvyko iš Azijos į Dohą stebėti jo žaidimo per grupės etapus.

Prieš pralaimėjimą Ganos rinktinei (2:3) naujai pastatytoje Dohos metro Pietų Korėjos aistruoliai nešėsi kartonines S.Heung-mino profilio iškarpas, kurių viena buvo pavadinta „Sono diena“.

Kai per apšilimą atidarymo rungtynėse su Urugvajumi „Education City“ stadione pirmą kartą buvo perskaityta jo pavardė, Pietų Korėjos sirgaliai kėlė triukšmą, o daugelis iš susijaudinimo kilo ant kojų, kai dideliame ekrane buvo parodytas jo veidas.

Daugelis Pietų Korėjoje baiminosi, kad Heung-Min Sonas nežais pasaulio čempionate po to, kai lapkričio 1 d. „Tottenham“ Čempionų lygos rungtynėse su „Marseille“ jis patyrė smarkų veido smušimą aplink kairę akį.

Tai būtų buvęs galingas smūgis sirgaliams, kurie 30-mečiui padovanojo neįtikėtiną sutikimą namuose, kai jis gegužės mėnesį atvyko į Pietų Korėją su „Premier“ lygos „Auksinio batelio“ apdovanojimu.

Tačiau puolėjas laiku atsigavo ir prisijungė prie komandos Katare dėvėdamas juodą apsauginę kaukę, atitinkančią jo „superherojaus“ etiketę.

Sonas daugybę kartų pasižymėjo savo rinktinėje, įmušdamas 35 įvarčius per 107 pasirodymus. Be to, niekas Pietų Korėjoje nėra įmušęs daugiau įvarčių pasaulio čempionatuose nei jis (trys įvarčiai).

Su 35 įvarčiais jis kartu su Kim Jae-hanu užima ketvirtą vietą tarp visų laikų rezultatyviausių Pietų Korėjos futbolininkų.

Heung-Min Sonas dar nepavyko pasižymėti Katare, tačiau sirgaliai visada atsistoja ir džiūgauja, kai kamuolys atsiduria prie jo kojų.

Iki šiol svarbiausias jo momentas šių metų pasaulio čempionate buvo per rungtynių su Portugalija pridėtą laiką, kai jis perdavė kamuolį į aikštės kraštą Hwang Hee-čanui, kuris įmušė įvartį ir padovanojo Pietų Korėjai kelialapį į aštuntfinalį.

Pasibaigus šioms rungtynėms Heung-Min Sonas krito ant kelių, nusiėmė kaukę, o jo veidu riedėjo džiaugsmo ašaros.

Tai tik trečias kartas, kai Pietų Korėja pateko į pasaulio futbolo čempionato atkrintamąsias varžybas. Nors jos aštuntfinalio varžovai Brazilijos futbolininkai yra favoritai, Pietų Korėjos sirgaliai tiki, kad jie turi šansų, nes jų komandoje yra jų žvaigždė.

Heung-Min Sonas siekia tapti tik antruoju savo šalies žaidėju (po buvusio „Manchester United“ vidurio puolėjo Park Ji-sungo), kuriam pavyko bent kartą pasižymėti trijuose pasaulio čempionatuose.

Kol Brazilija turi daug aukščiausio lygio superžvaigždžių, visiems žinoma, kas yra ryškiausia Pietų Korėjos žvaigždė – Heung-Min Sonas pečius vėl slėgs tautos viltys jam siekiant atvesti savo komandą į pasaulio čempionato ketvirtfinalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.