Panevėžiečio futbolininko surengtas aukcionas pranoko lūkesčius – surinkta daugiau nei 3 tūkst. eurų

Praėjusią savaitę panevėžiečio futbolininko Pauliaus Janušausko skelbtas aukcionas, kuriame buvo parduodami žymių Lietuvos ir užsienio futbolininkų marškinėliai jau finišavo. Pasak aukciono sumanytojo Pauliaus, surinka pinigų suma pranoko lūkesčius, nudžiugino ir tai, kad susivieniję panevėžiečiai aukciono metu siūlė parduoti ir savo turimus garsių futbolininkų ar krepšininkų marškinėlius.

Panevėžiečio futbolininko surengtas aukcionas pranoko lūkesčius – surinkta daugiau nei 3 tūkst. eurų.<br> Ž. Večiorkutės nuotr.
Panevėžiečio futbolininko surengtas aukcionas pranoko lūkesčius – surinkta daugiau nei 3 tūkst. eurų.<br> Ž. Večiorkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Barvičiūtė

Dec 7, 2022, 1:31 PM

Visos surinktos lėšos bus paaukotos sunkią traumą patyrusiam 33-ejų metų futbolininkui, panevėžiečiui Gajui Kulbiui. Sulaukta nuoširdžios padėkos ir iš paties Gajaus.

Po tai, kad P. Janušauskas socialiniame tinkle „Facebook“ surengė aukcioną ir jame skelbė parduodantis penkiolika metų rinktą žymių futbolininkų marškinėlių kolekciją, prie akcijos prisijungė dar daugiau panevėžiečių, neabejingų futbolininko G. Kulbio nelaimei.

Iš pradžių kolekcija startavo su beveik dvidešimt marškinėlių, kuriuos buvo surinkęs P. Janušauskas. Tai Jankausko, Herlander, Nyuiadzi, Šembero, Janušausko, Cerne, Černiausko, Pilibaičio, Komolovo, Soudani, Kuklio, Novikovo, Zubo, Klimavičiaus ir kitų žaidėjų pavardės.

Pasklidus žiniai apie aukcioną, kolekciją ėmė pildytis.

Dovanojo dovanotus

Prie paramos „Gajau – nesustok“ prisijungė „Egoisto Barber Shop“ kolektyvas, kuris aukciono principu pardavė paties P. Janušausko marškinėlius su FK „Panevėžys“ komandos žaidėjų parašais.

Kolekcija taip pat pasipildė originaliais FK „Arsenal“ marškinėliais su legendinio „Arsenal“ žaidėjo Tony Adams autografu, Panevėžio „7-bet Lietkabelis“ kapitono Vytenio Lipkevičiaus marškinėliais su komandos autografais.

Paulius Sakalis dovanojo Aivaro Bražinsko marškinėlius su visų Vilniaus FK „Žalgiris“ žaidėjų parašais tuometinėje čempioniškoje komandoje. Paulius Reinatas dovanojo jam dovanotus futbolininko Algio Jankausko FK „Žalgiris“ ir Pauliaus Janušausko FK „Panevėžys“ marškinėlius.

O BC „Jūsų Panevėžys“ vadovas Donatas Šniutė dovanojo jam pačiam dovanotus Vykinto Slivkos Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės marškinėlius.

Tiesiog paaukojo

Žmonės ir toliau neliko abejingi išgirdę Gajaus istoriją. Stiklo pjovimo įmonės vadovas Vytautas Baltušis skyrė finansinę paramą Gajaus reabilitacijai.

„Mane labai maloniai nustebino, kad žmonės taip gražiai ir vieningai įsijungė į akciją. Panevėžiečiai prisidėjo ne tik dovanodami savo turimus marškinėlius, bet ir juos pirkdami. Atsirado daug žmonių, kurie tiesiog paaukojo Gajui“, – džiaugėsi aukciono sumanytojas P. Janušauskas.

Surinkta suma – daugiau nei 3 tūkst. eurų

Per beveik savaitę vykusį aukcioną parduoti 27 marškinėliai. Brangiausiai, už 250 eurų, parduoti Vilniaus FK „Žalgirio“ marškinėliai su Deivido Šembero pavarde.

Pasak iniciatyvos autoriaus P. Janušausko, už marškinėlius pavyko surinkti 3 090 eurų.

„Suma visiškai pranoko mano lūkesčius. Ačiū visiems, kurie prisidėjote, palaikėte, dalyvavote“, – dėkojo P. Janušauskas.

Visos surinktos lėšos bus paaukotos sunkią traumą patyrusiam panevėžiečiui G. Kulbiui.

Susitiks gimtajame mieste

Paulius taip pat džiaugėsi ir neslėpė, kad jau kitą dieną, po paskelbto aukciono, sulaukė ir Gajaus reakcijos. „Jis nuoširdžiai padėkojo už iniciatyvą, už pagalbą ir žadėjo gruodžio pabaigoje grįžti į Panevėžį, susitiksime gimtajame mieste. Šiuo metu Gajus gydosi Palangos reabilitacijos ligoninėje“, – sakė Paulius.

Sveikti padeda ir stiprus charakteris

Priminsime, kad ypač sudėtinga traumą panevėžietis futbolininkas G. Kulbis patyrė šių metų pavasarį. Rungtynių metu buvęs A lygos žaidėjas nusileido ant galvos ir turėjo atlaikyti dirbtinę komą bei ilgą operaciją. Po patirtos traumos futbolininkas į akistatą stojo su sunkiu gydymu ir ilga reabilitacija.

Visi pažįstantys Gajų žino apie jo stiprų ir valingą charakterį, todėl Gajaus draugai tiki, kad ne tik finansinė parama, bet ir jo būdas itin daug padeda reabilitacijoje.

Jau po operacijos Gajus savo daktarams pareiškė, kad po 3 mėnesių atsistos ant kojų. Tą po sunkių reabilitacijų, kurios vyksta kiekvieną dieną, jam jau pavyko padaryti. Dar rugsėjį vienas didžiausių Gajaus pasiekimų – pasiramstant nueiti žingsniai, kas daktarų laikoma stebuklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.