Brazilijos spaudos futbolo viltys virto ašaromis: „Sudie, šeštasis titule“

Brazilija viltis šeštąjį kartą tapti pasaulio futbolo čempione atidėjo dar ketveriems metams. Po penktadienį praleisto kroatų smūgio brazilai braukia apmaudo ašaras ir renka sudužusių vilčių šukes.

Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>Antraščių iškarpos.
Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>Antraščių iškarpos.
Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Brazilija gedulo nuotaikomis palieka pasaulio čempionatą.<br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 1:11 PM

Vieno svarbiausių Brazilijos sporto leidinių „Extra“ dienraščio viršelis šeštadienį buvo apipavidalintas kaip suskaldytas veidrodis. Jo šukėse atspindėjo susikrimtusių Brazilijos futbolininkų siluetai, o pagrindinėje antraštėje didelėmis raidėmis buvo parašyta „Laikas rinkti šukes“.

„O, ne! Brazilija buvo pašalinta per baudinių seriją su Kroatija, po lygiųjų 1:1, ir nukėlė svajonę iškovoti šeštąjį titulą į 2026 metus. Neymaras įmušė įvartį, bet per baudinių seriją turėjo spirti paskutinis ir net nesulaukė galimybės padėti. Tite, kuris išėjo į rūbinę palikęs verkiančius futbolininkus, jau nebėra rinktinės treneris. Tuo tarpu Lionelis Messi su komandos draugais toliau kovos dėl trečiojo Argentinos titulo“, – svarbiausius penktadienio įvykius atpasakojo „Extra“, ant kraujuojančios tautiečių žaizdos pabėręs dar daugiau druskos, nes amžini varžovai argentiniečiai tą patį vakarą laimėjo ketvirtfinalio rungtynes ir pateko į pusfinalį.

Nuo dienraščio „O Dia“ viršelio į brazilus žvelgė verkiantis Neymaras. „Žaidimas baigtas!“ – didelėmis raidėmis paskelbė „O Dia“. „Kroatija pašalino Braziliją iš pasaulio pirmenybių, per baudinių seriją po lygiųjų per pratęsimą. Be šokių, dar kartą, šeštojo titulo svajonė virto ašaromis“, – paantraštėje rašė „O Dia“.

„Jornal Estadio de Minas“ dienraštis šeštadienį prabilo kroatiškai. Tarsi pripažindamas varžovų pranašumą, „Jornal Estadio de Minas“ pirmajame puslapyje kroatų kalba didelėmis raidėmis parašė „Sudie, šeštasis titule“ („Zbogom šesti naslov“).

„Svajonė Katare iškovoti šeštąjį titulą baigėsi. Brazilija per baudinių seriją pralaimėjo Kroatijai ir iškrito iš 2022 metų pasaulio pirmenybių. Jei po Korėjos rinktinės sutriuškinimo viltys išvysti lengvą pergalę prieš Kroatiją buvo didelės, tai penktadienį pamatytas vaizdas nuvylė“, – pripažino „24 Horas“ dienraštis.

„Brazilijos svajonė Katare iškovoti šeštąjį titulą dužo iššvaisčius per daug progų ir leidus varžovams išlyginti rezultatą per pratęsimą“, – rašė „Jornal Estadio de Minas“. „Nusiteikimo, strategijos ir susikaupimo klaidos buvo lemiamos žaidžiant su patyrusia Kroatijos rinktine“, – didžiausius Brazilijos komandos trūkumus nurodė „Jornal Estadio de Minas“.

Kone labiausiai brazilus nuvylė jų ryškiausia futbolo žvaigždė Neymaras.

„Neymaras 105 minutes žaidė blogai ir 15 – genialiai“, – iškart po rungtynių antraštėje tvirtino „Extra“ interneto svetainė.

„Per rungtynes, kuriose pavijo Pele pagal Brazilijos rinktinėje įmuštus įvarčius, Neymarui reikėjo laiko, bet jis įrodė, kad karalius niekada nepraranda savo didingumo. Jau per pratęsimą jis, blykstelėjo ir sukūrė futbolo stebuklą, o Brazilija išsiveržė į priekį prieš gerai organizuotą Kroatiją. Tačiau po to, kai 10-asis numeris pasiekė 77-ąjį įvartį per 124 rungtynes, Brazilijos gynyba prakiuro, varžovai išlygino rezultatą, o per baudinių seriją žvaigždės eilė net neatėjo“, – rašė „Extra“.

„24 Horas“ dienraštis viršelyje didelėmis raidėmis klausė: „Kodėl Neymaras nemušė baudinio?“

Neymaras turėjo mušti paskutinis penktas, bet jo eilė net neatėjo, nes po ketvirtojo smūgio kroatai pirmavo 4:2 ir baudinių serijos baigtis buvo aiški.

„Extra“ skyrė visą straipsnį, kad išsiaiškintų, ar brazilų taktika šiuo atžvilgiu buvo teisinga. „Paprastai geriausias smūgiuotojas arba pradeda seriją, arba ją baigia. Neymaras, geriausias brazilų smūgiuotojas, turėjo pabaigti seriją. Geriausias smūgiuotojas paliekamas pabaigai, nes tuo metu spaudimas būna didžiausias. Brazilija pasielgė taip pat, kaip elgiasi dauguma komandų. Deja, šį kartą strategija nepasiteisino“, – aiškino „Extra“.

Iškart po penktadienį pralaimėtų rungtynių su Brazilijos rinktine atsisveikino nuo 2016 metų ją treniravęs ir 2019 metais iškovoti Pietų Amerikos čempionės titulą padėjęs treneris Tite.

Vis dėlto brazilams daug labiau rūpi, ar rinktinėje po eilinės nesėkmės toliau žais ryškiausia šių dienų šalies futbolo žvaigždė Neymaras.

30-metis puolėjas anksčiau sakė, kad šios pasaulio pirmenybės jam bus paskutinės. Vis dėlto po pralaimėjimo ketvirtfinalyje Neymaras durų aklinai neužtrenkė.

Brazilijos rinktinė penktąjį pasaulio čempionės titulą iškovojo 2002 metais. Po to brazilai nė karto nepateko į finalą, tik kartą – 2014 metais per Brazilijoje vykusį turnyrą – žaidė pusfinalyje ir atkrintamosiose varžybose nelaimėjo nė vienerių rungtynių su Europos komandomis.

„Europos šalys Brazilijai“ yra tabu“, – pranešė „Jornal Estado de Minas“.

Per pastaruosius penkis turnyrus brazilai atkrintamosiose varžybose pralaimėjo prancūzams, olandams (dukart), vokiečiams, belgams ir, dabar, kroatams.

Nuo 2006 metų visos pergalės atkrintamosiose varžybose buvo iškovotos žaidžiant su Pietų Amerikos (Čile ir Kolumbija) Centrinės Amerikos (Meksika), Afrikos (Gana) ir Azijos (Korėja) šalių rinktinėmis.

„Europiečiai penktą kartą iš eilės buvo Brazilijos budeliai“, – parašė „O Dia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.