Netektis pasaulio čempionate: mirė darbo metu sukniubęs garsus JAV žurnalistas

Pasaulio futbolo čempionate – sporto žiniasklaidos bendruomenės netektis. Pranešama, kad penktadienį vykusių rungtynių tarp Argentinos ir Nyderlandų metu dirbdamas sukniubo garsus JAV žurnalistas Grantas Wahlas (1974–2022).

Mirė žurnalistas Grantas Wahlas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Mirė žurnalistas Grantas Wahlas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 10:19 AM, atnaujinta Dec 10, 2022, 10:42 AM

Apie tai praneša naujienų portalas „CNN“.

Pasak liudininkų, 49-erių sporto žurnalistas sukniubo žiniasklaidos centre, pateikdamas informaciją apie Argentinos ir Nyderlandų rungtynes.

Teigiama, kad žurnalistui buvo buvo suteikta pirmoji pagalba, o kiek vėliau jį perkėlė į ligoninė. Vis dėlto žiniasklaidos atstovo gyvybės išgelbėti nepavyko.

Kol kas jo mirties aplinkybės nėra žinomos.

„Visa JAV futbolo bendruomenė yra sukrėsta dėl G.Wahlo netekties. Jis pavertė futbolą savo gyvenimo darbu. Esame sugniuždyti, kad G.Whalo ir jo nuostabių darbų nebebus su mumis“, – rašoma JAV futbolo asociacijos pranešime.

Teigiama, kad G.Whalas kelios dienos prieš savo mirtį skundėsi dėl skausmų krūtinės srityje ir kreipėsi pagalbos į žiniasklaidos centro medicinos kliniką, tačiau jam buvo pasakyta, kad jis greičiausiai serga bronchitu ir jam buvo paskirtas sirupas nuo kosulio bei ibuprofenas.

Žurnalisto brolis neatmeta ir galimo netinkamo gydymo versijos, nes garsus žurnalistas Katare viešai reiškė palaikymą LGBT+ bendruomenei.

G.Wahlas sporto žiniasklaidoje darbavosi nuo 1996-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.