Laukia nemalonumai: FIFA pradėjo tyrimą dėl Argentinos ir Nyderlandų rungtynių

FIFA pradėjo tyrimą po pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio rungtynių tarp Argentinos ir Nyderlandų rinktinų. Akistata po pagrindinio laiko baigėsi lygiosiomis 2:2, o po baudinių serijos triumfavo Argentinos rinktinė. Aistros virė ne tik mačo metu, bet ir po jo.

Argentinos ir Nyderlandų mače netrūko aistrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Argentinos ir Nyderlandų mače netrūko aistrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 2:19 PM

Iš viso dvikovos teisėjas iš Ispanijos Mateu Lahozas parodė net 17 geltonų kortelių (dar viena jų buvo parodyta pasibaigus rungtynėms).

Po atlikto tyrimo abiejų komandų turėtų laukti finansinės nuobaudos, nes pagal FIFA reglamentą rinktinės finansinių sankcijų sulaukia tada, kai per dvikovą vienai iš jų būna parodoma bent penkios geltonos kortelės.

FIFA tyrime žada atsižvelgti ir į tvarkos ir saugumo palaikymą rungtynėse, nes akistatos metu netrūko apsistumdymų, kurių metu žaidėjai ir komandų atstovai veržėsi į aikštę, kilo susistumdymai.

Aistros nerimo ir pasibaigus rungtynėms – abiejų komandų žaidėjai reiškė nepasitenkinimą teisėjavimo, o Argentinos futbolininkai po rungtynių užgauliai gestikuliavo ir rėkavo ant Nyderlandų atstovų.

Teigiama, kad už tai Argentinos rinktinės turėtų laukti kiek didesnė finansinė nuobauda.

Kol kas nėra aišku, kiek užtruks šis FIFA tyrimas. Manoma, kad organizaciją savo verdiktą paskelbs jau pasibaigus pasaulio futbolo čempionatui.

FIFA taip pat jau yra pradėjusi tyrimą dėl Urugvajaus futbolo rinktinės veiksmų ir finansine nuobauda nubaudė Kroatijos futbolo asociaciją.

Į pasaulio futbolo čempionato pusfinalį penktadienį žengusi Argentina jame susikaus su kroatais.

Ši akistata vyks antradienį, 21 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.