Pasaulio futbolo čempionatą Katare sukrėtė dar viena sporto žurnalisto mirtis

Praėjus vos 48 valandoms po JAV žurnalisto mirties Kataro pasaulio futbolo čempionate netikėtai mirė antras sporto žurnalistas.

 Khalidas al Misslamas<br> twitter nuotr.
 Khalidas al Misslamas<br> twitter nuotr.
G. Wahlas<br>G. Wahlo twitter nuotr.
G. Wahlas<br>G. Wahlo twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-12-12 12:45

Kaip praneša „Gulf News“, sekmadienį mirė Khalidas al Misslamas, Kataro fotožurnalistas, dirbantis televizijoje „Al Kass“.

Jo mirties aplinkybės šiuo metu neaiškios.

„2022 m. FIFA pasaulio čempionate Katare dirbęs katarietis Al-Misslamas staiga mirė. Mes tikime Alacho gailestingumu ir atleidimu jam ir siunčiame giliausią užuojautą jo šeimai“, – savo „Twitter“ paskyroje rašė „Gulf Times“.

„Al Kass“ televizija tiesioginės transliacijos metu tik trumpai paminėjo jo mirtį. Manoma, jog televizija laukia daugiau informacijos.

Tai įvyko praėjus vos 48 valandoms po amerikiečio žurnalisto Granto Wahlio mirties, kuris turėjo bėdų patenkant į stadionus dėl to, kad vilkėjo LGBT palaikančius drabužius.

Žymus 48 metų futbolo žurnalistas penktadienio vakarą Dohoje sukniubo per Argentinos ir Nyderlandų rungtynių pratęsimą.

Paramedikai atliko gaivinimą ir automatiniu krūtinės ląstos kompresoriumi bandė jį atgaivinti 20 minučių.

Vėliau G.Wahlas buvo su „Uber“ buvo nugabentas į netoliese esančią ligoninę, kur buvo konstatuota jo mirtis nuo širdies smūgio.

Netrukus G.Wahlo brolis Erikas teigė, kad jo brolis buvo nužudytas dėl nuolatinės Kataro režimo kritikos.

„Mano vardas Ericas Wahlas. Aš gyvenu Sietle, Vašingtone. Aš esu Granto Wahlio brolis. Aš gėjus. Aš esu priežastis, kodėl jis vilkėjo vaivorykštės marškinėlius pasaulio čempionate. Mano brolis buvo sveikas.

Jis man pasakė, kad sulaukė grasinimų mirtimi. Netikiu, kad mano brolis ką tik mirė. Tikiu, kad jis buvo nužudytas. Ir aš tiesiog prašau bet kokios pagalbos“, – „Instagram“ paskelbtame vaizdo įraše sakė E.Wahlas.

Jis pridūrė, kad jo brolio kūnas pirmadienį bus sugrąžintas į JAV, ir sakė, kad jo šeima nepaskelbs mirties priežasties, kol JAV nebus atliktas skrodimas.

Kataro organizacinio komiteto atstovas spaudai sakė, kad G.Wahlui „nedelsiant buvo suteikta skubi medicininė pagalba vietoje, kuri tęsėsi, kai jis greitosios pagalbos automobiliu buvo pervežtas į Hamado bendrąją ligoninę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?