Istoriniame Argentinos ir Kroatijos pusfinalyje L. Messi suteiks savo komandai „išskirtinį pranašumą“

Lionelis Messi pasaulio futbolo čempionato pusfinalyje prieš Kroatiją Argentinai suteiks „išskirtinį pranašumą“, teigia šios šalies rinktinės gynėjas Nicolas Tagliafico.

L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L. Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Messi 1000-ąsias karjeros rungtynes pažymėjo įvarčiu į australų vartus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
L.Messi 1000-ąsias karjeros rungtynes pažymėjo įvarčiu į australų vartus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Argentinos futbolo rinktinės lyderiui L.Messi pasaulio čempionatas Katare – penktasis ir tikriausiai paskutinis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Argentinos futbolo rinktinės lyderiui L.Messi pasaulio čempionatas Katare – penktasis ir tikriausiai paskutinis.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Brazilija<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilija<br>AFP/Scanpix nuotr.
Brazilija<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Brazilija<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 13, 2022, 5:37 PM

Argentinos kelias iki antradienio pusfinalio rungtynių didele dalimi buvo nulemtas L.Messi pastangų – puolėjas įmušė keturis ir rezultatyviais perdavimais prisidėjo prie dar dviejų iš devynių nacionalinės komandos įvarčių visame tyrnyre.

„Jis visada buvo toks, – BBC sakė „Lyon“ kairiojo krašto gynėjas N.Tagliafico. – Mums jis yra mūsų kapitonas ir lyderis. Jis yra tas, kuris mus stumia ir motyvuoja.“

L.Messi prieš 2018 m. pasaulio futbolo čempionato finalininkus „Lusail“ stadione antradienį 21 val. pakartos legendinio Vokietijos futbolininko Lotharo Matthauso pasirodymų pasaulio futbolo čempionate rekordą – tai bus jo 25-osios rungtynės aukščiausio lygio futbolo turnyre.

35-erių metų L.Messi taip pat siekia ir kitų asmeninių tikslų – ruošiasi atvesti Argentiną į pirmąjį triumfą nuo 1986 m., penktajame ir, tikėtina, paskutiniame savo pasaulio čempionate.

Kartu su Gabrieliu Batistuta L.Messi yra ne tik rezultatyviausias Argentinos rinktinės puolėjas (10 įvarčių pasaulio futbolo čempionatuose), bet taip pat jam trūksta tik vieno rezultatyvaus perdavimo, kad pakartotų futbolo legendos Diego Maradonos rekordą – 8 rezultatyvius perdavimus pasaulio čempionatuose.

„Jis yra tas žmogus, kuris suteikia mums ypatingą pranašumą, kai esame aikštėje“, – toliau kalbėjo N.Tagliafico. – Mes žinome, kad turime L.Messi, ir tai yra didelis motyvacijos ir vilties šaltinis, nes visi žinome, kad galime prisidėti ir atiduoti visas jėgas.

Esame tikrai laimingi, kad L.Messi yra mūsų kapitonas.“

„Su visų palaikymu visi kartu dirbame, kad pasiektume savo svajonę, o gražiausia tai daryti su L.Messi šalia“, – pridūrė jis.

Kroatija nori sukurti dar daugiau istorijos

Mažiau nei keturis milijonus gyventojų turinčios Kroatijos vyriausiasis treneris Zlatko Daličius sakė, kad pergalė prieš Argentiną ir patekimas į antrą iš eilės pasaulio futbolo čempionato finalą turėtų būti laikomas didžiausiu jo šalies futbolo pasiekimu.

Antradienį laimėjusi Kroatija taip pat taptų tik antrąja šalimi po Vokietijos (2014 m.), kuri to paties pasaulio čempionato atkrintamosiose varžybose eliminavo ir Braziliją, ir Argentiną.

„Pusfinalio rungtynės su Anglija per paskutinį pasaulio čempionatą (2018 m.) buvo geriausios visų laikų rungtynės, o rungtynės su Brazilija yra antroje vietoje, – sakė Z.Daličius. – Jei rytoj laimėsime, tai taps didžiausiu istoriniu visų laikų Kroatijos maču.“

„Esame tarp keturių geriausių pasaulio komandų – tai nepaprasta Kroatijos sėkmė. Būti tarp keturių geriausių pasaulio rinktinių dviejuose pasaulio čempionatuose iš eilės yra puikus dalykas“, – toliau džiaugėsi kroatų treneris ir pridūrė: „Mes norime daugiau.

Žaisime su didžiąja Argentina, nuostabia komanda, kurią į priekį vedą Lionelis Messi. Jie yra labai motyvuoti ir šiuo metu patiria didesnį spaudimą nei Kroatija.“

L.Scaloni gina savo žaidėjų elgesį

Tuo tarpu Argentinos rinktinės treneris Lionelis Scaloni gynė savo žaidėjus dėl jiems mestų kaltinimų netinkamu elgesiu bei neprofesionalumu po laimėtos baudinių serijos ketvirtfinalio rungtynėse prieš Nyderlandus.

Argentinos žaidėjai rungtynių pabaigoje tyčiojosi iš savo varžovų olandų, o FIFA vėliau pradėjo drausmines procedūras prieš abi puses po to, kai susitikime buvo iškelta rekordinis skaičius geltonų kortelių – net 18.

„Ankstesnės rungtynės buvo sužaistos taip, kaip turėjome žaisti – dėl abiejų komandų. Toks yra futbolas, – sakė L.Scaloni. – Kai kuriose rungtynėse gali nutikti tokių dalykų. Gali būti ginčų, bet tai ir viskas. Tam ir yra teisėjas. Turime baigti galvoti, kad Argentina visada taip elgiasi.

Mes pralaimėjome Saudo Arabijai ir nieko nesakėme.“

Brazilijoje laimėjome „Copa America“ ir patyrėme patį sportiškiausią elgesį su L.Messi, Leandru Paredesu, Neymaru, kurie visi kartu sėdėjo „Maracana“ stadiono tunelyje.

Visi tie kaltinimai, kad elgiamės nesportiškai manęs nė kiek neįtikina“, – gynėsi L.Scaloni.

Komandų naujienos

Argentinos rinktinėje negalės žaisti suspenduotas kairiojo krašto gynėjas Marcosas Acuna ir dešiniojo krašto gynėjas Gonzalo Montielis.

A.Tagliafico turėtų žaisti kairiojo gynėjo pozicijoje.

Tačiau tiek Angelis di Maria, tiek Rodrigo de Paulis bus tinkami žaisti L.Scaloni komandoje.

Kroatijos rinktinės strategas Z.Daličius neturi problemų dėl žaidėjų traumų ar suspendavimo ir galės rinktis iš visiškai sveikos sudėties, nes Borna Sosa ir Mislavas Orsičius pasveiko po ligos.

Rungtynių faktai

Tai trečiasis Argentinos ir Kroatijos susitikimas pasaulio futbolo čempionate ir pirmasis atkrintamosiose varžybose. 1998 m. Argentina laimėjo 1:0, o 2018 m. turnyre Rusijoje Kroatija laimėjo 3:0.

Argentina siekia šeštą kartą patekti į pasaulio futbolo čempionato finalą, o šį skaičių lenkia tik Vokietija – aštuonis kartus. Jie dar niekada nebuvo eliminuoti pusfinalio etape, o paskutinį kartą 2014 m. įveikė Nyderlandus.

Argentina laimėjo tik vienerias iš pastarųjų septynerių pasaulio čempionato rungtynių prieš Europos šalis (3 lygiosios ir 3 pralaimėjimai), prieš tai, kai šiemet grupės etape 2:0 įveikė Lenkiją. Tačiau dvi iš trijų lygiųjų baigėsi pergalėmis baudinių serijose.

Kroatija 2018 m. pralaimėjo finalą ir gali tapti ketvirtąja Europos šalimi, patekusia į Pasaulio futbolo čempionato finalą iš eilės po Italijos (1934, 1938 m.), Nyderlandų (1974, 1978 m.) ir Vokietijos (1982, 1986, 1990 m.).

Kroatija yra laimėjusi visas keturias baudinių serijas pasaulio čempionatuose, o 2022 m. turnyro aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje po baudinių serijos nukovė atitinkamai Japoniją ir Braziliją. Vienintelė šalis, laimėjusi daugiau varžybų po baudinių serijų, yra Argentina – penkis kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.