E. Macronas ragina Prancūzijos futbolo federaciją pratęsti sutartį su D. Deschamp'su

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas nori, kad Prancūzijos futbolo federacija įteiktų naują kontraktą treneriui Didier Deschamps'ui kaip atlygį už patekimą į pasaulio čempionato finalą.

 E. Macronas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 E. Macronas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 4:18 PM, atnaujinta Dec 16, 2022, 10:41 AM

Prancūzija 2022 m. pasaulio čempionato pusfinalyje iškovojo sunkią pergalę 2:0 prieš Maroką ir finale susigrums su Argentinos futbolininkais, kurie kitame pusfinalyje 3:0 įveikė Kroatijos rinktinę.

Katare besilankantis Prancūzijos prezidentas E.Macronas trečiadienį stebėjo rungtynes „Al Bayt“ stadione ir buvo pakylėtas po to, kai „mėlynieji“ iškovojo pergalę. Šalies vadovas gyrė komandos trenerį D.Deschamps'ą ir paragino Prancūzijos futbolo federaciją (FFP) pratęsti jo kontraktą, kuris baigsis turnyro pabaigoje.

„Didžiulis ačiū mūsų treneriui Didier Deschamps'ui ir šiai komandai, kurioje yra kelių kartų mišinys ir tai yra puiku.

D.Deschamps'ui, tai bus trečiasis finalas, o jis juos laimi! Susigrąžiname taurę ir akivaizdu, kad D.Deschamps'as turi likti! Ši prancūzų komanda priverčia mane didžiuotis“ – kalbėdamas su žurnalistais teigė E.Macronas.

D.Deschamps'o darbas Prancūzijos rinktinės trenerio pozicijoje yra iš tiesų puikus. 2016 m. jis nuvedė savo komandą į Europos čempionato finalą, kuriame pralaimėjo Portugalijai. Po dvejų metų jis laimėjo pasaulio čempionatą ir neseniai triumfavo UEFA Tautų lygoje.

Jei prancūzas vėl sugebės iškelti Pasaulio taurės trofėjų į viršų, jis taptų pirmuoju vyrų komandos treneriu nuo italo Vittorio Pozzo (1934 ir 1938 m.), iškovojusiu du titulus iš eilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.