Pasaulio futbolo čempionato „Auksinio batelio“ likimas L. Messi ir K. Mbappe rankose

Vienas iš pagrindinių klausimų – kas gaus 2022 metų rezultatyviausio pasaulio čempionato čempionato žaidėjo „Auksinio batelio“ prizą. Realiausias variantas, kad tik du futbolininkai – argentinietis Lionelis Messi ir prancūzas Kylianas Mbappe gali pasisavinti prestižinį trofėjų.

Argentiną į priekį vedantis L. Messi.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Argentiną į priekį vedantis L. Messi.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 15, 2022, 10:16 AM, atnaujinta Dec 15, 2022, 2:55 PM

Pasaulio futbolo čempionate Katare liko sužaisti vos dvejas rungtynes ir labai tikėtina, kad po finalo mačo tarp Prancūzijos ir Argentinos bus aišku, ar „Auksinio batelio“ prizą laikys L.Messi, ar K.Mbappe.

Argentinos kapitonas ir žvaigždė L.Messi pusfinalio akistatoje su Kroatija pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu, tuo tarpu savo pusfinalio akistatoje su Maroku K.Mbappe liko „tuščias“.

Tad po pusfinalių L.Messi pasivijo prancūzą pelnytais įvarčiais ir jį aplenkė pagal rezultatyvių perdavimų statistiką.

Dabar L.Messi savo sąskaitoje turi penkis įvarčius ir 3 rezultatyvius perdavimus, o jo bedraklubis „Paris Saint Germain“ ekipoje K.Mbappe – penkis įvarčius ir du rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, į šią dvikovą dėl trofėjaus gali pasijungti ir dar du futbolininkai, kurie kovos finale – prancūzas Olivieris Giroud ir argentinietis Julianas Alvarezas: abu yra pelnę po 4 įvarčius.

Tad norint apeiti pirmaujančius rezultatyviausių futbolininkų lentelėje žaidėjus, pastariesiems reikia mušti ne po vieną įvartį, nes abu neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Pagal čempionato nuostatus, lemiančius „Auksinio batelio“ savininką, įmušus žaidėjams vienodai įvarčių, prizas atiteks daugiau rezultatyvių perdavimų atlikusiam futrbolininkui.

Jei ir čia būtų lygybė, tai nugalėtoją lemtų žaidimo minutės – kuris futbolininkas aikštelėje praleido mažiau laiko. Šiuo atveju nedidelį pranašumą turi prancūzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.