Neįtikėtiną maišą pinigų uždirbusios FIFA prezidentas G. Infantino jau turi naują revoliucinį planą – štampuos pasaulio čempionatus

Tarptautinė futbolo federacijų sąjunga (FIFA) jau skaičiuoja rekordines pajamas už surengtą 2022-ųjų pasaulio čempionatą Katare ir planuoja nemenką revoliuciją pasaulio futbole.

Gianni Infantino<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Gianni Infantino<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 4:19 PM

FIFA, nepaisydama pesimistinių prognozių dėl čempionato Katare, gerokai padidino gautas pajamas už pasaulio pirmenybių Katare surengimą. Ši sėkmės paskatino organizacijos prezidentą Gianni Infantino planuoti revoliucinius futbolo varžybų kalendoriaus pakeitimus.

Kaip rašo portalas „Daily Mail“, FIFA iš 2022 metų pasaulio futbolo čempionato sugebėjo uždirbti per septynis milijardus eurų. Ši suma yra 960 milijonų eurų didesnė už pajamas, kurias ši federacija gavo surengusi 2018 metų pasaulio čempionatą šalyje agresorėje Rusijoje.

Šios finansinės sėkmės bei neįtikėtino turnyro finalo tarp Argentinos ir Prancūzija fone prezidentas G.Infantino sekmadienį pateikė pasiūlymą pasaulio čempionatus rengti kas trejus metus, o ne kas ketverius, kaip yra dabar.

FIFA prezidento teigimu, futbolas gali toliau populiarėti išprotėjusiu greičiu ir tapti globaliu, o toks pasiūlymas, jam pritarus, turėtų būti realizuotas nuo 2030 metų.

G.Infantino rengiamoje futbolo revoliucijoje bei dėliojami akcentai jau gali paliesti ir kitą planetos čempionatą, nes siūloma 2026 metų pirmenybes rengti dalyvaujant net ir 48 rinktinėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.