Pele atsisveikino su savo šeima: artimieji jau susitaikė, kad futbolo legenda juos paliks

Brazilijos futbolo legendos Pele sveikatai blogėjant jo artimieji paskelbė vaizdo įrašų iš ligoninės, kur jis atsisveikina su šeimos nariais.

 Pele artimieji budi ligoninėje.<br> Twitter nuotr.
 Pele artimieji budi ligoninėje.<br> Twitter nuotr.
 Pele artimieji budi ligoninėje.<br> Twitter nuotr.
 Pele artimieji budi ligoninėje.<br> Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 8:31 AM

82 metų Pele dėl kvėpavimo takų infekcijos guli ligoninėje nuo lapkričio 29 d.

Brazilui diagnozuotas storosios žarnos vėžys, jam buvo taikoma į chemoterapija. Kitos blogos žinios, susijusios su Pele sveikata, pasirodė gruodžio 21 d.

„Vėžys progresuoja ir reikalauja daugiau priežiūros, susijusios su inkstų ir širdies nepakankamumu“, – paskelbė ligoninės atstovai.

Prie Pele budi jo šeimos nariai.

„Mes laikomės kovoje ir tikėjime. Dar viena naktis kartu“, – parašė buvusio futbolininko dukra Kely Nascimento.

Pirmadienį žmogaus teisių organizacijos „Agora Club“ vadovas Armando Villota Esparza socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame artimieji guli kartu su Pele ligoninės kambaryje.

„Pele greitai mus paliks, šeima paviešino kelis jo atsisveikinimo įrašus. Jis žino, kad jo išėjimas neišvengiamas. Pele yra tikra legenda ir bus futbolo karalius amžinai. Jį apleis gyvybė, bet palikimas bus amžinas“, – rašė brazilas.

Pele daug mėnesių kovoja su sveikatos problemomis. 2021 m. rugsėjį jam buvo pašalintas auglys iš gaubtinės žarnos ir nuo to laiko jį atidžiai prižiūri gydytojai.

Anksčiau buvo žinių, kad Pele guli palaikomosios slaugos skyriuje ir jo būklė buvo kritinė, tačiau šiuos gandus paneigė brazilo dukra Flavia Nascimento.

„Nesąžininga, kad žmonės sako, kad jo būklė kritinė. Tėvui paliatyvioji pagalba netaikoma. Patikėkite, tai netiesa“, – interviu „Globo TV“ sakė moteris.

Pele yra vienintelis žaidėjas istorijoje, tris kartus laimėjęs pasaulio čempionatą – legendinis puolėjas tai padarė su Brazilija 1958, 1962 ir 1970 metais.

Didžiąją savo karjeros dalį jis praleido Brazilijos „Santos“ komandoje, o ją baigė Niujorko „Cosmos“, kurioje žaidė 1975–1977 m.

Pele daugelio laikomas geriausiu visų laikų futbolininku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.