Prieglobsčio Azijoje ieškantys Rusijos futbolo veikėjai trypčioja: dar sykį atidėjo balsavimą

Rusijos futbolo sąjunga (RFU) atidėjo antradienį planuotą balsavimą dėl perėjimo iš Europos futbolo sąjungos (UEFA) į Azijos futbolo konfederaciją (AFC). Dabar jį planuojama surengti iki gruodžio 31 d.

 RFU prezidentas A.Diukovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 RFU prezidentas A.Diukovas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 27, 2022, 12:23 PM, atnaujinta Dec 27, 2022, 12:31 PM

Anksčiau sprendimą buvo bandoma priimti gruodžio 23 d., tačiau tai yra reta situacija Rusijoje, kai galima ir kitokia nuomonė.

Dalis Rusijos futbolo veikėjų nepalaiko sprendimo keltis į Aziją, nes tuomet grįžti į Europą bus neįmanoma.

Rusijai dėl invazijos į Ukrainą taikomos FIFA ir UEFA sankcijos nuo vasario 28 d.

„RFU nusprendė atidėti vykdomojo komiteto balsavimą dėl pasitraukimo iš UEFA ir perėjimo į AFC. Balsavimas atidėtas dėl to, kad reikia papildomų konsultacijų, susijusių su galimu Rusijos perėjimu prie AFC. Planuojama, kad balsavimas įvyks iki 2022 m. gruodžio 31 d.“, – teigiama RFU ryšių tarnybos pranešime.

„Pačiame vykdomajame komitete nebuvo vienybės persikėlimo į Aziją klausimu. Akivaizdu, kad kyla daug klausimų. Svarbiausia – ar Rusija bus priimta į Aziją?

Daugelis žmonių užduoda šį klausimą. Manau, kad jie padarė pertrauką, kad gautų garantijų iš FIFA ir Azijos konfederacijos“, – sakė RFU garbės prezidentas Viačeslavas Koloskovas, buvęs įtakingas FIFA veikėjas.

Vienas abejojančių – buvęs rinktinės žaidėjas Andrejus Aršavinas.

„Aš niekur nešokinėčiau, o ramiai užsiimčiau mūsų vidaus futbolo organizavimu, Rusijos turnyrais, jaunimo ugdymu. Nekreipčiau dėmesio į tarptautinę darbotvarkę, nes ji slypi ne futbolo, o politikos srityje. Kai tik konfliktas bus išspręstas, bus galima priimti bet kokius sprendimus“, – sakė „Zenito“ generalinio direktoriaus pavaduotojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: pirma JAV siunta Ukrainai – dar šią savaitę