Atsisveikinti su Pele atvyko ir naujasis Brazilijos prezidentas

Brazilijos futbolo garsenybės Pele kūnas antradienį laidotuvių procesijoje buvo vežamas per Santoso uostamiestį. Karstas buvo padėtas ant gaisrinės mašinos stogo, jį lydėjo keli policijos automobiliai.

Pele laidotuvių procesija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pele laidotuvių procesija.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2023, 6:28 PM, atnaujinta Jan 3, 2023, 6:32 PM

Šalia kelio daugybė žmonių sveikino procesiją ir mojavo ilgamečio Pele klubo „Santos“ vėliavomis. Procesija ėjo per rajoną, kuriame gyvena šimtametė Pelé motina.

Kiek anksčiau į Santoso stadioną atsisveikinti su Pelé atvyko ir naujasis Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva. Jis buvo vienas iš daugiau nei 150 tūkst. gedėtojų, kurie praėjo pro karstą. Lula apkabino Pele sūnų Edinho bei jo našlę Marcią Aoki ir kartu su kitais giminaičiais ir draugais prie karsto sukalbėjo maldą.

Lula sekmadienį buvo prisaikdintas naujuoju valstybės vadovu. Jis jau buvo Brazilijos prezidentu nuo 2003 iki 2010 metų.

FIFA prezidentas Giannis Infantino pirmadienį taip pat dalyvavo atsisveikinimo ceremonijoje, tačiau socialinėje žiniasklaidoje sulaukė kritikos dėl to, kad pasidarė asmenukę prie karsto.

Antradienį Pelé kūnas bus palaidotas daugiaaukščiame „Memorial Necrópole Ecumenica“ kapinių pastate, į šeimos kapavietę.

82 metų sulaukęs Edsonas Arantesas do Nascimentas – toks buvo visas puolėjo vardas – paliko itin didelį pėdsaką futbole ir iki šiol yra vienintelis žaidėjas vyras, laimėjęs tris pasaulio futbolo čempionatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.