Futbolo karaliumi tituluotam Pele atminti – naujas dokumentinis filmas

Antradienį palaidotas praėjusią savaitę miręs Brazilijos futbolininkas Pele. Švenčiant 82 metus gyvenusio, futbolo karaliumi tituluoto sportininko pasiekimus, gerbėjai iš viso pasaulio kviečiami dar kartą prisiminti ypatingą jo gyvenimo istoriją – naujame dokumentiniame filme pasakojama, kaip San Paulo gatvėse kamuolį gainiojęs vaikinas tapo pasauline sporto ikona.

Fimo „Pele: tegyvuoja karalius“ anonsas
Fimo „Pele: tegyvuoja karalius“ anonsas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2023, 2:52 PM

Lietuvos žiūrovai dokumentinę juostą „Pele: tegyvuoja karalius“ (angl. Pelé: Long Live the King) stebėti galės jau šiandien, sausio 4 dieną, 22 val. per „Eurosport“ kanalą ir „discovery+“ platformoje.

Edsonas Arantesas do Nascimento arba tiesiog Pele (Pelé) yra vadinamas geriausiu visų laikų futbolininku. Jis yra vienintelis žaidėjas, laimėjęs net tris FIFA pasaulio čempionatus, įskaitant pirmąjį, kai būdamas vos 17 metų tapo jauniausiu visų laikų žaidėju, įmušusiu „hetriką“.

Jo įvarčių Brazilijai skaičius (77) tebėra rekordinis, o bendras 1283-ų įvarčių skaičius per 1367 rungtynes, įskaitant draugiškas ir parodomąsias rungtynes, išskiria jį kaip rezultatyviausią ir populiariausią savo kartos žaidėją, padariusį įtaką tūkstančiams futbolo žaidėjų.

Pasiekęs laimėtų titulų ir įmuštų įvarčių rekordus „Santos“ klube Brazilijoje, Pele įveikė naujas ribas, atnešdamas „gražųjį žaidimą“ į JAV, kai 1975 m. prisijungė prie „New York Cosmos“ ir paskatino naują futbolo revoliuciją Šiaurės Amerikoje.

Išėjęs į pensiją jis ir toliau gilino savo pėdsaką šios sporto šakos istorijoje, buvo paskelbtas Tarptautinio olimpinio komiteto šimtmečio sportininku ir FIFA šimtmečio žaidėju, taip pat užsiėmė labdara kaip UNESCO ambasadorius Jungtinėse Tautose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.