Kataras nusitaikė ir į Anglijos „Premier“ lygą: derasi su Londono klubu

Kataro sporto investicijų grupės vadovas surengė derybas su Londono „Tottenham Hotspur“, planuodamas gerokai padidinti Persijos įlankos valstybės sporto akcijų portfelį po pasaulio futbolo čempionato.

Kataro sporto investicijų grupės „Qatar Sports Investments“ pirmininkas bei „Paris Saint-Germain“ prezidentas Nasseras al-Khelaifi ir „Tottenham Hotspur“ valdybos pirmininkas Danielis Levy.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Kataro sporto investicijų grupės „Qatar Sports Investments“ pirmininkas bei „Paris Saint-Germain“ prezidentas Nasseras al-Khelaifi ir „Tottenham Hotspur“ valdybos pirmininkas Danielis Levy.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2023, 4:30 PM

Kataro sporto investicijų grupės „Qatar Sports Investments“ (QSI) pirmininkui ir „Paris Saint-Germain“ (PSG) prezidentui Nasserui al-Khelaifi artimi šaltiniai patvirtino, kad jis praėjusią savaitę Londone susitiko su „Tottenham Hotspur“ valdybos pirmininku Danieliu Levy. Tačiau pranešimai, kuriuose QSI taip pat siejamas su galimu perėjimu prie derybų su „Liverpool“ arba „Manchester United“, kol kas vadinami neaiškiais.

Visgi, pasak „Telegraph“, QSI rengiasi pateikti pasiūlymą.

Teigiama, kad industrijos specialistai mano, jog QSI buvo pateikta galimybė įsigyti 25 proc. „Tottenham Hotspur“ akcijų paketą už beveik 1 mlrd. svarų sterlingų.

Europos klubinio futbolo taisyklės draudžia komandoms, turinčioms tą patį savininką, dalyvauti toje pačioje lygoje dėl sąžiningumo priežasčių. Tačiau mažumos akcijų paketai yra leidžiami ir manoma, kad QSI, pagrindinė Kataro valstybės investavimo į sportą priemonė, ketina įsigyti keletą tokių akcijų paketų.

Šiuo metu QSI priklauso PSG, 22 proc. „SC Braga“, kuri Portugalijos lygoje užima antrąją vietą, taip pat g daug investuoja į padelio tenisą, kurį itin mėgsta ir gerai žaidžia investicijų grupės pirmininkas N.al-Khelaifi.

2023 m. QSI kuria ambicingą įsigijimų strategiją, kurios prioritetas – „Premier“ lygos klubas. Be to, QSI mano, jog dabar yra tinkamas metas investuoti į didžiausią pasaulio futbolo nacionalinę lygą, atsižvelgiant į silpną svaro sterlingo kursą bei Katare vykusio 2022 m. pasaulio futbolo čempionato sėkmę.

Nors „Tottenham Hotspur“ yra pirmasis QSI prioritetas, manoma, kad bent du kiti konsorciumai taip pat domisi galimybe įsigyti klubo, kurio skolos po naujojo stadiono statybos siekia šimtus milijonų svarų sterlingų, akcijų paketą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.