Atsakomasis ėjimas – prisiviliojus C. Ronaldo kitas Saudo Arabijos klubas masina L. Messi

Lionelis Messi gali prisijungti prie Cristiano Ronaldo Saudo Arabijos futbolo čempionate.

Lionelis Messi.
Lionelis Messi.
Lionelis Messi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi.<br>Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 11:08 AM

Laikraščio „Mundo Deportivo“ teigimu, Rijado „Al-Hilal“ nori pasirašyti sutartį su pasaulio čempionu ir „Paris Saint Germain“ ekipos puolėju Loneliu Messi ir pasirengęs jam pasiūlyti 300 milijonų dolerių atlyginimą per metus.

Nemaža dalis šios sumos būtų skirta iš valstybės biudžeto.

35 metų argentiniečio ir pasaulinės žvaigždės L.Messi kontraktas su dabartiniu klubu galioja iki šio sezono pabaigos. Prancūzų PSG taip pat derasi dėl jo pratęsimo, tačiau vargu, ar Paryžiaus klubas galėtų pasiūyti tokius pinigus.

Anksčiau buvo pranešta, kad kita pasaulio futbolo žvaigždė Cristiano Ronaldo sutarė du sezonus žaisti Saudo Arabijoje ir per sezoną naujame savo „Al-Nasr“ klube uždirbs apie 200 milijonų eurų, atsižvelgiant į komercines ekipos pajamas.

Lapkričio pabaigoje su anglų „Manchester United“ ekipa atsisveikinęs C.Ronaldo gruodžio pabaigoje buvo pristatytas naujoje komandoje. 37-erių Portugalijos žvaigždė tapo Saudo Arabijos „Al Nassr“ klubo žaidėju.

„Al Nassr“ yra vienas sėkmingiausių Saudo Arabijos ir Azijos klubų. Jis yra iškovojęs devynis lygos titulus ir 1995 m. patekęs į Azijos Čempionų lygos finalą.

Tuo tarpu jo konkurentas „Al-Hilal“ yra visų laikų tituluočiausias šalies klubas – ekipa 18 kartų iškovojo Saudo Arabijos čempiono titulą, devynis kartus – taurę, du kartus tapo Azijos čempionu.

Saudo Arabija tikisi, kad dviejų tokio masto žaidėjų įsigijimas gerokai padidintų susidomėjimą lyga, o tai savo ruožtu prisidėtų prie šalies galimybių surengti 2030 m. pasaulio čempionatą. Saudo Arabija siekia pateikti paraišką surengti svarbiausias planetos futbolo pirmenybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.