Cristiano Ronaldo į teismą paduos „Juventus“ – nori gauti slapto susitarimo pinigus

Vienas garsiausisų ir geriausių pasaulio futbolininkų 37-erių Cristiano Ronaldo yra pasirengęs paduoti italų Turino „Juventus“ ekipą į teismą.

Cristiano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Cristiano Ronaldo<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 6:40 PM

Pagrindinė tokia portugalo priežastis: Turino klubas taip ir nesumokėjo C.Ronaldo žadėtų 19,9 milijono eurų (kitų šaltinių duomenimis – 19,6 mln. eurų) pagal jo ir klubo slaptą susitarimą.

C.Ronaldo sudarė slaptą susitarimą su „Juventus“, kuris 2022 metų kovo 23 dieną per kratas buvo rastas advokato Federico Restano biure Turine.

Pagal šį sandorį „Juve“ puolėjui nėra sumokėjusi 19,9 mln. eurų. Kalbame apie slaptą susitarimą, kurį „Juventus“ klubas sudarė su kai kuriais ekipos žaidėjais koronaviruso pandemijos laikotarpiu.

Neva futbolininkai sutiko susimažinti atlyginimus per COVID-19 laikotarpį, tačiau po kurio laiko jie turėjo neoficialiai gauti tuos pinigus.

Susitarimas po kurio laiko sumokėti visus pinigus galiojo net ir Cristiano Ronaldo išvykus iš ekipos.

2018 metų vasarą Portugalijos futbolo žvaigždė pasirašė 3 metų sutartį su „Juventus“, o pagal kontraktą jis turėjo gauti 31 milijoną eurų per metus. 2021 metų rugpjūtį portugalas paliko Turino klubą.

Futbolininkas po to perėjo į „Manchester United“ ekipą. Galiausiai prieš pat pasaulio futbolo čempionatą Katare C.Ronaldo atsisveikino ir su šia ekipa. Jį suviliojo labai dideli pinigai.

37-erių Portugalijos žvaigždė tapo Saudo Arabijos „Al Nassr“ klubo žaidėju.

Teigiama, kad medicininę peržiūrą atlikęs C.Ronaldo sukirto rankomis dėl dvejų metų sutarties.

Naujienų portalas CBS pranešė, kad futbolininkas per vienerius metus turėtų uždirbti 75 mln. JAV dolerių, tačiau kiti šaltiniai praneša, kad portugalas per sezoną susižers per 200 mln. eurų sumą.

„Al Nassr“ yra vienas sėkmingiausių Saudo Arabijos ir Azijos klubų. Jis yra iškovojęs devynis lygos titulus ir 1995 m. patekęs į Azijos Čempionų lygos finalą.

Maža to: žaidėjas gaus 200 milijonų eurų, jei sutiks tapti Saudo Arabijos kandidatūros surengti 2030 metų pasaulio futbolo čempionatą ambasadoriumi.

„C.Ronaldo pagal sutartį gaus dar daugiau nei 200 milijonų eurų. Tie pinigai jam atiteks, jei jis sutiks tapti Saudo Arabijos kandidatūros surengti 2030 m. pasaulio čempionatą ambasadoriumi“, – naujienų agentūrai AFP sakė klubui artimas šaltinis.

Primename, kad Portugalija yra tarp galimų kandidatų pateikti paraišką rengti 2030 m. pasaulio čempionatą. Ji planuoja pateikti bendrą paraišką su Ispanija ir Ukraina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.