„Žalgirio“ senbuvis S. Mikoliūnas Vilniuje žais aštuntąjį sezoną iš eilės: „Viduje jaučiu, kad dar vis galiu“

Pasiruošimą aštuntajam savo sezonui „Žalgiryje“ pradėjęs ilgametis komandos narys Saulius Mikoliūnas teigia ilgai nesvarstęs dėl karjeros pratęsimo, o su komanda nori išlaikyti aukštai pakeltą kartelę.

 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
 Saulius Mikoliūnas.<br>fkzalgiris.lt/E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

fkzalgiris.lt

Jan 24, 2023, 9:14 AM, atnaujinta Jan 24, 2023, 9:17 AM

Nuo 2016 metų Vilniuje žaidžiantis S. Mikoliūnas pastaraisiais metais su „Žalgiriu“ ateitį susieidavo trumpesniam laikotarpiui – sezonui į priekį – ir tik po jo apsispręsdavo dėl tolimesnių žingsnių.

Kaip ir anksčiau, taip ir dabar 38 metų žaidėjui ilgai laužyti galvą nereikėjo nereikėjo.

„Susitikimą kartu su savo žmona, treneriu Vladimiru Čeburinu ir direktore Vilma Venslovaitiene turėjome jau praėjusių metų pabaigoje. Dėliojomės ateities planus. Kaip jau esu ne kartą sakęs – kol būsiu „Žalgiriui“ reikalingas kaip žaidėjas, tol žaisiu. Tiek treneris, tiek Vilma nori mane matyti šitame vaidmenyje.

Nebuvo daug ką galvoti. Pats viduje jaučiu, kad dar vis galiu, norėtųsi turėti tokį sėkmingą sezoną kaip ir pernai“, – kalbėjo futbolininkas.

Ilgiau užtruko tik formalus sutarties pasirašymas, kuris įvyko neseniai, S. Mikoliūnui grįžus po atostogų užsienyje.

„Po tokio sezono tikrai norėjosi tam tikram laikotarpiu užmiršti futbolą, suteikti dėmesio šeimai, su draugais. Tas dėmesys kad būtų tik jiems skirtas. Labai gerai pailsėjau ir vėl yra tas noras, dega akys. Sezoną pradėsiu vėl su šviežia galva“, – patikino gynėjas.

Nuo pirmųjų dienų žalgiriečių laukė sunkus darbas, tačiau jo komandos veteranas nesibaimina.

„Tikrai dabar yra sunkus darbas. Kiekvienais metais per pasiruošimo laikotarpį gauname didelį fizinį krūvį. Yra daug bėgiojimo. Bet sveikata tikrai gera. Nėra kad bėgu iš paskutiniųjų. Viskas labai gerai einasi“, – teigė žaidėjas dar iki pirmųjų kontrolinių rungtynių.

Tiesa, pirmasis testas nebuvo sėkmingas – rungtynių pradžioje S. Mikoliūnas patyrė traumą ir buvo pakeistas. Pirminiais duomenimis, sužeidimas neatrodo itin rimtas – tikimasi, jog žaidėjas pasveiks per savaitę.

Sausio mėnesio pradžioje S. Mikoliūnas tarp treniruočių partnerių sutinka nemažai jaunų futbolininkų, kurie pernai atstovavo antrajai klubo komandai. „Žalgirio“ kapitonas vylėsi, kad jie padarys vis ryškesnį progresą, o taip pat pasidžiaugė išssaugotu ekipos branduoliu.

„Džiugu ir smagu dėl jų, kad prisijungė prie komandos, rodo didelį norą. Matosi daug talento. Svarbu kad nesustotų kad tikėtų savimi, pasinaudotų trenerio suteiktu šansu ir įrodytų kad yra verti pagrindinės komandos.

Laukiu, kad kuo greičiau atsirastų žaidėjai kurie pakeistų senbuvius, – kalbėjo S. Mikoliūnas – Taip pat džiugu, kad klubui pavyko išsaugoti kertinius žaidėjus, su kai kuriais dar deramasi. Tikimės, kad rūbinėje pavyks jų išlaikyti kuo daugiau.“

Pernai „Žalgiris“ apgynė čempionų titulą ir taurės trofėjų bei pirmą kartą pateko į UEFA turnyrų grupių etapą. Pasak S. Mikoliūno, galima siekti ir dar daugiau.

„Praeitais metais tikrai iškėlėme kartelę. Kai ją užkeli, tikrai nesinorėtų blogiau pasirodyti. Yra noras siekti dar aukštesnių tikslų. Tikiuosi, kad komanda, įgavusi praėjusių metų patirtį bus ambicinga ir galės visus toliau maloniai stebinti Lietuvoje ir ne tik.

Asmeniškai man norėtųsi futbolą pabaigti su trenksmu“, – sakė patyręs žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.