Geriausio 2022 metų Pietų Amerikos žaidėjo titulas atiteko L. Messi

Tarptautinė futbolo istorijos ir statistikos federacija (IFFHS) paskelbė geriausius Pietų Amerikos žemyno 2022-ųjų žaidėjus. Apie tai pranešta organizacijos tinklalapyje.

Lionelis Messi tapo pirmąkart pasaulio čempionu būdamas 35 metų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Lionelis Messi tapo pirmąkart pasaulio čempionu būdamas 35 metų.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 8:24 AM

„Paris Saint-Germain“ puolėjas argentinietis 35-erių Lionelis Messi pripažintas geriausiu žemyno žaidėju. Geriausiu vartininku pripažintas taip pat Argentinos rinktinės atstovas ir pasaulio čempionas Emiliano Martinezas, atstovaujantis anglų Birmingamo „Aston Villa“.

Į geriausių puolėjų sąrašą patenka ir brazilas Neymaras iš „Paris Saint-Germain“ bei argentinietis Julianas Alvarezas („River Plate“/“Manchester City“).

Tarp gynėjų IFFHS išskyrė argentiniečius Nicolasą Otamendi („Benfica“) ir Christianą Romero („Tottenham Hotspur“), taip pat brazilą Thiago Silvą (Londono „Chelsea“).

Geriausiais vidurio puolėjais pripažinti argentiniečiai Rodrigo De Paulas (Madrido „Atletico“) ir Enzo Fernandezas („River Plate“/“Benfica“), brazilai Vinicius Junioras (Madrido „Real“) ir Casemiro (Madrido „Real“/“Manchester United“).

Katare vykusio 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionato finale Argentinos rinktinė nugalėjo Prancūziją ir trečią kartą istorijoje iškovojo auksinį 7 kg trofėjų.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi rezultatu 2:2. Per pratęsimą komandos pelnė dar po vieną įvartį. Baudinių serijoje stipresnė pasirodė Argentina – 4:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.