Buvęs profesionalus futbolininkas A. Klimavičius sveikos gyvensenos moko kitus

2022 metų pradžioje „BT Fitness“ akademiją įkūręs ir pats atletinio rengimo treneriu tapęs Arūnas Klimavičius švenčia akademijos vienų metų sukaktį. Dėliodamas nuveiktus darbus, buvęs profesionalus futbolininkas mini svarbiausią pergalę – dvigubai išaugusį sportuojančių skaičių. Šiuo metu „BT Fitness“ galimas užimtumas tiek vaikų, tiek suaugusių grupėse artėja prie šimto procentų.

 A. Klimavičius
 A. Klimavičius
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2023, 10:33 AM

„Tas nedžiuginti negali. Kalbant apie vaikus, tai parodo, kaip tėvams rūpi teisingas vaiko, paauglio vystymasis. Kalbant apie suaugusiuosius, tai didžiąja dalimi namo parėję vaikai parneša ir motyvaciją tėvams. Kuo toliau, tuo labiau tėvai pamėgsta individualias bei grupines treniruotes. Arba šeimos treniruotes, kai tėvai sportuoja kartu su vaikais. Treneriui tinkamai adaptuojant programą, naudą gauna visi.

Tai mums yra ir įvertinimas, ir įrodymas, kad einame teisinga kryptimi. Mes skatiname sveiką gyvenimo būdą, neketiname sustoti, todėl mus renkasi ir profesionalai“, – sakė A.Klimavičius, pridūręs, kad akademija ir toliau plėsis, o sveikos gyvensenos bendruomenė toliau augs. Per dvejus metus planuojama atidaryti „BT fitness“ centrui specialiai pritaikytą salę.

Per profesionalio futbolininko karjerą Arūnas kartu dirbo su 50 trenerių bei dar 10 atletinio rengimo trenerių. Kad nepasirodytų per maža žinių, jis kibo į mokslus ir dabar dirba tiek su vaikais, tiek su suaugusiais, tiek su profesionaliais sportininkais.

„Jei atvirai, patirtis skirtinga. Dirbant su vaiku, labai svarbu jį sudominti nuo pirmos treniruotės, kad antrą kartą ateiti jis pats ateiti norėtų labiau nei jo tėvai. Esu ne kartą minėjęs ir pasikartosiu, kad tik treniruočių nuoseklumas duoda rezultatą.

Kalbant apie profesionalius sportininkus, situacija kitokia – jiems reikalingos kokybiškos treniruotės. Kai tą jie gauna, jie mielai sugrįžta į salę. Tenka dirbti su futolininkais. Jiems svarbiausia per trumpą laiką individualiai sustiprėti, taip pat sustiprinti kūno raumenis, kad nuvykę į komandos pasiruošimo sezonui ciklą nebūtų atsilikę nuo draugų“, – sakė A.Klimavičius.

Vienas tokių futbolininkų, kuris „BT Fitness“ paslaugomis naudojosi jau ne vienus metus – „Šiaulių“ futbolo akademijos saugas Deividas Šešplaukis. Anot žaidėjo, geras pasiruošimas padėjo ne tik sustiprinti raumenų grupes, tačiau tuo pačiu tai buvo traumų prevencija ir sugebėjimas neiškristi iš sportinio ritmo.

„Arūną pažįstu dar nuo „Kauno Žalgirio“ laikų. Nuo tada visąlaik bendraujame, palaikome ryšį, o kai jis pradėjo daryti fizinio pasiruošimo treniruotes, pasiūlė prisijungti ir man. Patiko ir tikrai nesigailiu jį pasirinkęs. Iki treniruodavausi vienas, o vienam treniruotis ir prisiversti yra tikrai sunkiau nei tada, kai šalia yra žmogus, kuris supranta, motyvuoja ir padeda tau.

Per tą neilgą laiką atsigavau po atostogų, sustiprinau visus kūno raumenis, atsigavau po patirtų traumų praėjusiame sezone. Būtent, traumų prevencija yra dalykas, į kurį kreipiamas didžiausias dėmesys“, – sakė D.Šešplaukis.

„Deividas nėra vienintelis futbolininkas, kuris su manimi sportuoja. Kadangi jo paskutinis sezonas buvo labai geras, tai tikiu, kad tas darbas įdėtas atsipirko. Apskritai, būdavo įdomu matyti šalia sportuojančius ir akimis Deividą stebinčius paauglius. Kaip įprasta jaunimui, jie dažnai įsivaizduoja, kaip viska žino ir moka, bet pamatę Deivido sprogstamąją jėgą, jo šuolio sugebėjimus, pradėdavo galvoti iš naujo“, – geros nuotaikos nestokojo A.Klimavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.