Turkijos viešbutyje – masinės Rusijos ir Ukrainos futbolininkų muštynės Policija budi ir bando raminti aistras

Telegramų kanalo „Baza“ duomenimis, Antalijoje esančiame penkių žvaigždžių „Royal Seginus“ viešbutyje įvyko masinės rusų Jaroslavio „Šinik“ ir ukrainiečių „Minaj“ komandų žaidėjų muštynės. Dabar viešbutyje budi policijos pareigūnai, kurie bando neleisti įsiplieksti konfliktui.

Ukrainiečių „Mianj“ ekipos žaidėjai Antalijoje mušėsi su rusų „Šinik“ klubo futbolininkais.<br> twitter.com nuotr.
Ukrainiečių „Mianj“ ekipos žaidėjai Antalijoje mušėsi su rusų „Šinik“ klubo futbolininkais.<br> twitter.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2023, 11:22 AM, atnaujinta Feb 14, 2023, 11:41 AM

Kaip bandoma aiškinti, konfliktas, peraugęs į muštynes, prasidėjo vasario 13-osios vakarą, kai keli „Minaj“ ekipos žaidėjai priėjo prie Jaroslavlio klubo vadovo ir neva pareikalavo, kad šis sugiedotų Ukrainos himną.

Rusas pasiūlė ukrainiečiams santykius išsiaiškinti lauke, tačiau viską matę viešbučio darbuotojai įsikišo į konfliktinę situaciją ir šiaip ne taip apramino aistras.

Rusijos žiniasklaidos teigimu, vis dėlto po kurio laiko keli Ukrainos klubo žaidėjai lifte sumušė vieną „Šinik“ žaidėją.

Liftui sustojus aukšte, kur gyvena Jaroslavlio ekipa, ten stovėjo nemažas būrys „Šinik“ žaidėjų, kurie pamatę sumuštą savo bedraklubį užsipuolė ukrainiečius ir prasidėjo masinės muštynės.

Viešbučio personalas iškvietė policiją ir greitąją pagalbą.

Ukrainos žurnalistas Michailas Spivakovskis „TaToTake“ laidoje patvirtino muštynių faktą, tačiau taip pat pareiškė, kad konfliktas kilo ne dėl reikalavimo sugiedoti Ukrainos himną.

Ukrainos „YouTube“ kanalo „Bombardier“ žiniomis, „Minaj“ ekipa viešbučio vadovų reikalavo neleisti įsikelti į jį Rusijos klubui, tačiau dėl žemės drebėjimo Turkijoje kilo problemų su apgyvendinimu ir laisvomis vietomis.

Tad „Šinik“ iš savo užsakyto viešbučio persikėlė į tą patį viešbutį, kuriame gyveno „Minaj“ komanda.

Ukrainiečių šaltiniai pažymi, kad konflikto priežastimi tapo elementari buitinė situacija: vienas iš rusų neva po viešbutį šlaistėsi neblaivus ir nemandagiai bendravo su viešbučio personalu.

„Minaj“ futbolininkas jam papriekaištavo ir dėl to vyrai susimušė. Tada aptalžytas „Šinik“ žaidėjas pasikvietė kitus komandos draugus į pagalbą ir prasidėjo muštynės.

Šiuo metu viešbutyje budi du policijos pareigūnai ir papildomos apsaugos pajėgos. Taip pat skelbiama, kad tarp abiejų ekipų žaidėjų bei komandų vadovų vis dar vyksta pavieniai susirėmimai. Viešbutis patvirtino informaciją apie muštynes.

„Šinik“ klubo vadovybė išplatino pranešimą, kad jie ištirs šią konfliktinę situaciją.

„Dabar atliekame tyrimą ir išsiaiškinsime įvykio aplinkybes“, – sakė klubo generalinis direktorius Sergejus Kulakovas.

Pranešama, kad turkai jau svarsto, kad būtina iškeldinti vieną ekipą iš viešbučio, tačiau sprendžiama, kuri komanda turėtų keltis į kitą viešbutį.

„Šinik“ klubas kovoja pirmoje Rusijos lygoje ir užima dešimtąją  vietą, o Ukrainos klubas varžosi aukščiausiame divizione ir yra 13-oje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.