Lažybų skandalų purtytam „Jonavos“ klubui neišduota I lygos licencija

Vasario 17 d. vykusiame LFF Licencijavimo komiteto posėdyje buvo svarstytas klausimas dėl 2023 m. sezono LFF I, II ir moterų A lygos licencijų išdavimo.

 „Jonavos“ komanda<br> „Jonavos“ klubo nuotr.
 „Jonavos“ komanda<br> „Jonavos“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-18 09:02, atnaujinta 2023-02-18 09:04

A lygoje praėjusiame sezone rungtyniavęs „Jonavos“ futbolo klubas buvo purtomas lažybų skandalų, o sezoną užbaigė neiškovoję nė vienos pergalės ir surinkę vos 3 taškus.

Po nesėkmingo pasirodymo jonaviečiai iškrito iš stipriausios Lietuvos futbolo lygos, o vėliau nesugebėjo gauti ir I lygos licencijos.

I lygos licencijos nebuvo išduotos 4 klubams: „Garliavai“, „Be1 NFA“, „Jonavai“ ir „Marijampolė City“. Licencijos nebuvo išduotos dėl neįgyvendintų finansinių kriterijų ir/arba laiku nepateiktos pilnavertės (formos ir turinio prasme) finansinių kriterijų dokumentacijos.

II lygos licencijos nebuvo išduotos 2 klubams: FK „Prienai“ (nustatytais terminais nepateikė reikalingos licencijavimo dokumentacijos) ir FK „Utenis“ (neįgyvendinti finansiniai kriterijai).

Moterų A lygos licencijos nebuvo išduotos 2 klubams: FK „Utenis“ (neįgyvendinti finansiniai kriterijai) ir FK „Vilnius“ (laiku nepateikta pilnavertė (formos ir turinio prasme) finansinių kriterijų dokumentacija).

I, II ir moterų A lygos licencijų negavę klubai turi teisę pateikti apeliacijas ir jas pagrindžiančią medžiagą. Numatoma, kad pateiktos apeliacijos LFF Apeliacinio licencijavimo komiteto posėdyje bus svarstomos vasario 24 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.