Senjorai ir specialiųjų poreikių turintys žmonės skatinami sveikai gyventi su futbolu

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Kauno treniruočių centre surengtas turnyras „Futbolas vaikščiojant“, kuriame pasirodė tiek vyresnio amžiaus sporto mėgėjai, tiek specialiųjų poreikių turintys žmonės.

Gera futbolo mėgėjų nuotaika viso Kaune vykusio renginio metu – neatsiejama turnyro „Futbolas vaikščiojant“ dalis.<br>E.Kniežausko nuotr.
Gera futbolo mėgėjų nuotaika viso Kaune vykusio renginio metu – neatsiejama turnyro „Futbolas vaikščiojant“ dalis.<br>E.Kniežausko nuotr.
Fiziniai pratimai su futbolo kamuoliu – itin naudingi senjorams mankštintis.<br>E.Kniežausko nuotr.
Fiziniai pratimai su futbolo kamuoliu – itin naudingi senjorams mankštintis.<br>E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2023, 2:53 PM

Futbolas vaikščiojant – viena iš fizinio aktyvumo formų, kai šiuo žaidimu gali mėgautis net sulaukę garbaus amžiaus žmonės ar turintys judėjimo sunkumų.

Įvertinus susidomėjimą praėjusiais metais buvo surengti net keturi futbolo vaikščiojant seminarai. Juose dalyvavo iš visos Lietuvos atvykę visuomenės sveikatos biurų specialistai, kurie grįžę į savo bendruomenes išbandė šį fiziškai aktyvų žaidimą ir pamėgino sudominti vietos gyventojus.

Aktyvi visuomenės sveikatos biurų specialistų veikla bendruomenėse paskatino Kaune surengti turnyrą, kuris dar padidintų bendradarbiavimą bei pažinimą.

Turnyre dalyvavo aštuonios komandos – Kauno rajono „Zapyškis“, Kelmės „Kražantė“, Klaipėdos „Sveikatos uostas“ ir „Klaipėdos lakštutė“, Plungės „Babrungas“ ir „Baltosios pelėdos“, Prienų rajono „Balbieriškis“, Tauragės „Tau“.

Geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą užėmė „Tau“ komanda, antrąją – „Baltosios pelėdos“, trečiąją – „Kražantė“. Vis dėlto iš Kauno visos komandos sugrįžo laimėtojomis, nes patyrė ypač smagių pojūčių žaidžiant futbolą.

„Futbolas vaikščiojant yra puiki iniciatyva, ypač senjorams, kurie gali sportuoti, vėl pasijusti vaikais, perteikti savo emocijas. Pakviesta Martyno Karpavičiaus į šitą renginį, pasiūliau jame dalyvauti moterims, kurias 5 metus treniravau, tad jos iškart sutiko ir norėtų ateityje vėl dalyvauti. Joms labai patiko emocijos, adrenalinas ir azartas.

Futbolą vaikščiojant sėkmingai integruojame į Kauno rajono visuomenės sveikatos biuro vykdomas sveikatinimo veiklas. Skatiname, kad moksleiviai į veiklas pasikviestų savo senelius, ir būtent futbolas leidžia visiems smagiai ir aktyviai praleisti laiką“, – įspūdžiais dalijosi visuomenės sveikatos specialistė iš Kauno rajono Viktorija Sorė.

Jos kolegė iš Tauragės rajono Eglė Arlauskienė tikino, kad Tauragės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras atlieka daug veiklų ir rengia mankštas senjorams.

Pasak jos, turnyro rengėjas M.Karpavičius patikino, kad futbolas vaikščiojant bus itin naudingas senjorams mankštintis, todėl tauragiškiai nedvejodami sutiko važiuoti į Kauną. Išklausius mokymus ir įveikus praktinę dalį neliko abejonių, kad verta plėtoti šį žaidimą.

„Renginio metu labiausiai įsiminė emocijos ir puikiai praleistas laikas. Susirinko komandos iš įvairių Lietuvos regionų, o tai rodo, kad žaidimas populiarėja. Su senjorais grįždami aptarėme įspūdžius, juos ši patirtis dar labiau motyvavo. Juokavome, kad jų draugai, Trečiojo amžiaus universiteto studentai, jiems pavydės ir kitą dieną į treniruotę susirinks dar daugiau žmonių“, – pasakojo E.Arlauskienė. (LS)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.