Pasaulio čempionate bronzą pelnę kroatai boikotavo FIFA šventę: „Nusipelnėme daugiau pagarbos“

Delegacija iš Kroatijos pirmadienį nedalyvavo FIFA geriausiųjų žaidėjų apdovanojimo iškilmėse Paryžiuje, nes nusprendė boikotuoti renginį.

 Kroatijos rinktinė.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Kroatijos rinktinė.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 9:46 PM

Iš kroatų apdovanojimuose buvo nominuotas Luka Modričius. Tokią situaciją Kroatijos federacija laiko nesąžiningu FIFA elgesiu jų atžvilgiu.

L.Modričius pateko į FIFA geriausios metų komandos sudėtį, bet nė vienas kroatas nepateko į finalinį trejetuką kovojant dėl kitų asmeninių apdovanojimų.

Ypač nuskriaustas jautėsi Kroatijos rinktinės treneris Zlatko Daličius.

Tad nė vienas iš kroatų nepasirodė Paryžiuje FIFA geriausiųjų apdovanojimo ceremonijoje.

„Esu nusivylęs FIFA požiūriu į Kroatijos rinktinę, nes tvirtai tikiu, kad remiantis viskuo, ką pasiekėme kaip nacionalinė komanda, nusipelnėme daugiau pagarbos iš pagrindinio pasaulio futbolo valdymo organo. Esame vienintelė nacionalinė komanda. Kurie pasiekė geriausiųjų ketvertą tiek pasaulio čempionate Katare, tiek dabartiniame UEFA Tautų lygos cikle“, – sakė Zlatko Daličius.

Trenerio nuomone, ilgame pretendentų į metų žaidėjo titulą sąraše nusipelnė būti daugiau Kroatijos žaidėjų – ne tik L.Modričius, bet ir Mateo Kovačičius.

„Pažvelkite į 14 kandidatų į FIFA geriausio žaidėjo sąrašą – kur, be puikaus Lukos Modričiaus, yra kiti kroatų žaidėjai? Nenoriu minėti užsienio žaidėjų, kurie buvo tarp finalininkų, bet ar tikrai Mateo Kovačičiui nebuvo vietos tame sąraše, nors jis laimėjo FIFA klubų pasaulio taurę ir turėjo puikų pasaulio čempionatą Katare?“ – teigė Z.Daličius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.