Vilniaus „Žalgirio“ naujokas A. Fofana: „Prisijungęs Iš karto supratau, kad tai didelis klubas“

Vilniaus „Žalgirio“ komandai šį sezoną atstovausiantis legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto Adama Fofana – kelis metus Europoje jau praleidęs žaidėjas, kuris Vilniuje tikisi atsiskleisti iš naujo.

 A. Fofana<br>E.Žaldario nuotr. 
 A. Fofana<br>E.Žaldario nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

fkzalgiris.lt

2023-03-10 11:25

22 metų A.Fofana – pirmasis „Žalgirio“ klubui atstovaujantis žaidėjas, gimęs Dramblio Kaulo Krante. Praėjusį sezoną komandoje buvo Fabienas Ourega, kurį su šia šalimi sieja tėvų kilmė, tačiau pats gimė ir augo Prancūzijoje.

A.Fofana futbolą pradėjo žaisti Dramblio Kaulo Krante, o pirmuosius rimtus žingsnius link profesionalų futbolo žengė „Olympique Sporto Abobo“ futbolo akademijoje. „Ten patikau klubo prezidentui, jis suteikė man šansą išvykti Europą“, – pasakojo žaidėjas.

Jaunas futbolininkas pasirašė sutartį su Danijos klubu „Vejle“ BK, iš pradžių atstovavo jaunimo ir dublerių komandoms. 2020 metais žaidėjas pagal nuomos sutartį išvyko į Helsinkio IFK klubą ir sužaidė 22 rungtynes Suomijos pirmenybėse.

„Iš pradžių buvo sunku, nes buvau pirmą kartą Europoje. Stengiausi progresuoti. Būti kuo savarankiškesnis. Po to grįžau į Daniją. Ten buvo sunku, pagrindinėje komandoje žaidžiau nedaug, tik treniravausi“, – prisiminė saugas.

Praėjusią vasarą jis buvo paskolintas Čekijos antrojo diviziono klubui MFK „Vyškov“. Jame jis pasirodė sėkmingai, per 17 rungtynių įmušė 6 įvarčius.

„Pasakiau sau – man tai paskutinė galimybė profesionalų futbole. Šios progos negalėjau praleisti. Nuvykau ten, stengiausi kaip galėjau, viskas buvo puiku. Tačiau vėliau buvo problemų su mokėjimais. Todėl agentas man surado „Žalgirį“, – aiškino žaidėjas.

Jis teigė jau pirmosiomis dienomis pajutęs, jog pateko į aukštesnio lygio klubą.

„Kai atvykau į „Žalgirį“ buvau teigiamai nustebintas. Mane gerai priėmė, sutvarkė ką reikia. Viskas įvyko per savaitę, sutikau komandą Turkijoje. Klubas labai greitai, per keliolika minučių, parūpino man vizą, – pažymėjo A.Fofana – Iš karto supratau, kad tai didelis klubas Lietuvoje. Tai geriausia komanda, čempionė, žaidžia Europoje. Esu laimingas, noriu padėti komandai pasiekti savo tikslų. Pasistengsiu padaryti viską ką galiu.“

Per savo karjerą jis yra žaidęs įvairiose pozicijose saugų grandyje ir puolime. „Labiausiai mėgstu žaisti 10 numerio pozicijoje. Taip pat galiu žaisti krašte. Turiu gerą smūgį, tikiuosi įmušti įvarčių. Mano stipresnė pusė – technika, aikštės matymas. Stengiuosi surasti gerą perdavimą į erdvę komandos draugams“, – kalbėjo žaidėjas.

Komandai jis iki šiol atstovavo vieneriose kontrolinėse rungtynėse. Supertaurės rungtynes žaidėjas praleido dėl registracijos formalumų, o pirmose čempionato rungtynėse liko atsargoje.

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais šeštadienį, kovo 11 d. Vilniuje prieš Gargždų „Bangą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.