FIFA prezidentas nesikeičia – G. Infantino perrinktas vadovu

Gianni Infantino perrinktas Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentu. Ketvirtadienį Ruandoje vykusiame 73-iajame FIFA organizacijos suvažiavime buvo renkamas ir federacijos vadovo rinkimai. 52 metų G.Infantino buvo vieninteliu kandidatu į šį postą.

Gianni Infantino ir Valdimiras Putinas.<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
Gianni Infantino ir Valdimiras Putinas.<br>AFP/Reuters/Sputnik/Scanpix nuotr.
G.Infantino nuspėjo, kur eina futbolas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
G.Infantino nuspėjo, kur eina futbolas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gianni Infantino<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 16, 2023, 2:25 PM

2020 metų liepą G.Infantino buvo iškelta baudžiamoji byla. Jam pareikšti įtarimai dėl kurstymo piktnaudžiauti valdžia, tarnybos paslapčių pažeidimo ir trukdymo tyrimui. 2023 metų sausį jis buvo pakartotinai apklaustas atliekant šį tyrimą.

G.Infantino FIFA vadovauja nuo 2016 metų vasario 26 dienos, pakeitęs buvusį vadovą Josephą Blatterį, kuris atsistatydino kilus korupcijos skandalui. Po to J.Blateris buvo nuteistas 8 metams lygtinai.

2019 metų birželį jis buvo perrinktas neva antrąjai kadencijai. Naujoji jo kadencija tęsis iki 2027 m.

„Būti FIFA prezidentu yra neįtikėtina garbė ir privilegija. Esu sujaudintas jūsų palaikymo. Tai didžiulė atsakomybė. Esu labai sujaudintas jūsų palaikymo. Pažadu jums, kad ir toliau tarnausiu FIFA, tarnausiu futbolui, tarnausiu visoms 211 FIFA narėms“, – oficialioje FIFA svetainėje cituojamas G.Infantino.

Taip pat verta paminėti, kad FIFA suvažiavimas nusprendė neskaičiuoti laikotarpio nuo 2016 iki 2019 metų kaip pirmąją G.Infantino kadenciją FIFA prezidento poste.

Tad 2027 metais dabartinis prezidentas turi galimybę būti perrinktas į šį postą iki 2031 metų. Mat FIFA vadovas gali būti renkamas trims ketverių metų kadencijoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.