Stebuklingas vartininko įvartis: po smūgio iš daugiau nei 100 metrų laukia įrašas Guinnesso rekordų knygoje

35 metų vartininkas iš Argentinos Leandro Requena sekmadienį per akimirką tapo futbolo žvaigžde ir tikriausiai įsirašys savo pavardę į Guinnesso rekordų knygą.

35 metų vartininkas iš Argetinos Leandro Requena sekmadienį įmušė įvartį išsispirdamas iš vartų.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
35 metų vartininkas iš Argetinos Leandro Requena sekmadienį įmušė įvartį išsispirdamas iš vartų.<br>Stop kadrai, lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2023, 1:08 PM, atnaujinta Mar 21, 2023, 2:18 PM

Vartų sargas, rungtyniaujantis Čilės „Cobresal“ klube, sekmadienį privertė savo varžovą „Colo Colo“ vartininką Bryaną Cortesą raudonuoti iš gėdos.

L.Requena ketino grąžinti kamuolį į žaidimą tolimu perdavimu, bet jo stipriai smūgiuotas kamuolys praskriejo ir savus puolėjus, ir varžovų gynėjus, ir netgi vartininką.

77-ąją minutę, kai jo komanda pirmavo 2:0, argentinietis L.Requena norėjo atlikti tolimą perdavimą iš vartų savo puolėjui/

Tačiau vietoje to įmušė įvartį, nes B.Cortesas nelaiku išbėgo iš savo baudos aikštelės ir, nebegalėdamas liesti kamuolio rankomis, jo nepasiekė.

Nepaisant to, kad varžovų vartininkas karštligiškai bėgo, kad sustabdytų kamuolį, jis įskriejo į vartus ir sukėlė sąmyšį „Estadio El Cobre“ stadione.

Nors varžybų pabaigoje svečiai pelnė paguodos įvartį, „Cobresal“ nugalėjo pelnytai rezultatu 3:1. Vėliau vartininkas sakė, kad dėl savo įmušto įvarčio buvo nustebęs nemažiau nei visi kiti.

„Negaliu meluoti. Nesistengiau įmušti įvarčio, – po finalinio švilpuko nuoširdžiai kalbėjo L.Requena. – B.Cortesui tiesiog labai nepasisekė... Bet, mūsų laimei, kamuolys įskriejo į jų vartus.“

Beje, užfiksuotas nuostabus vartininko epizodas – ne vienintelė gera žinia L.Requenai – už šį įvartį jis taip pat tikriausiai pateks į Guinnesso rekordų knygą.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad vartininkas įvartį įmušė iš 101 m atstumo. Jeigu tai bus patvirtinta, L.Requenos pavardė atsidurs Guinnesso rekordų knygoje.

Tai pagerintų šiuo metu Tomui Kingui priklausantį rekordą, kuris 2021 m. Anglijos antrosios lygos varžybų rungtynėse tarp „Newport County“ ir „Cheltenham Town“ įmušė įvartį iš 96,01 m atstumo.

Daugeliui futbolo gerbėjų šis neįprastas M.Requena momentas taip pat sukėlė prisiminimus apie didįjį Paragvajaus vartininką Jose Chilavertą, kuris per savo karjerą įmušė net 67 įvarčius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.