Startą A lygoje pasitinkantis „Gintros“ treneris K. Petkovas: ruošiamės rimtai kovai

Jau šį savaitgalį Šiaulių „Gintros“ komanda žengs į aikštę pirmoje 2023 metų sezono moterų A lygos dvikovoje. Daugkartinėms šalies čempionėms namų aikštėje iššūkį mes vicečempionė Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ ekipa, todėl ši akistata tikrai sulauks išskirtinio dėmesio.

Startą A lygoje pasitinkantis „Gintros“ treneris K. Petkovas: ruošiamės rimtai kovai.<br> S. Kuralavičiaus nuotr.
Startą A lygoje pasitinkantis „Gintros“ treneris K. Petkovas: ruošiamės rimtai kovai.<br> S. Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 24, 2023, 1:59 PM

Šiais metais moterų A lygoje varžysis septynios komandos. Be jau minėtų šalies pirmenybėse kovos bronzą praėjusį sezoną iškovojusi FK „Vilnius“ komanda, Kauno rajono FC „Hegelmann“, Joniškio „Saned“, Gargždų „Banga“ bei į aukščiausią lygą sugrįžtanti Utenos „Utenis“ ekipa.

Sezono startą A lygoje pasitinkantis vyriausiasis „Gintros“ klubo treneris Kalojanas Petkovas teigia, kad pasirengimas sezonui pavyko sklandžiai, komanda jau sužaidė dvi rungtynes Baltijos lygoje, taip pat buvo rimtų pasitikrinimų Žiemos taurės turnyre, tačiau pažymėjo, kad tarpusavio supratimo ir žaidimo kokybės kreivė dar yra gerinimo stadijoje.

„Pasirengimo etape komandos sudėtį papildė naujos žaidėjos, natūralu, kad turėjome savotišką pažinimo, tarpusavio ryšių gerinimo procesą treniruotėse ir rungtynėse. Sezoną pasitinkame pozityviomis nuotaikomis, apgynėme Žiemos taurę, Baltijos lygoje jau pavyko pasiekti dvi pergales ir įgauti reikiamo pasitikėjimo savo jėgomis. Akivaizdu, kad mūsų žaidimo kokybė dar nėra pačiame pike, tačiau tai tik sezono startas, o prisijungiant naujokėms turime įvesti ir tam tikrų pokyčių taktinėse schemose. Smagu, kad A lygos sezoną pradedame rungtynėmis namuose ir, žinoma, sieksime jį atidaryti pergale“, – sakė antrąjį sezoną komandoje dirbantis K. Petkovas.

Neseniai komandą papildė vartininkė iš Jungtinių Amerikos Valstijų Adrianna Schroeder bei centro gynėja iš Kanados – Kalin O’Brien. Amerikietė jau spėjo debiutuoti vilkėdama čempionių aprangą Baltijos lygos rungtynėse, tuo tarpu kanadietei savaitgalį mūšis su MFA „Žalgiris-MRU“ ekipa turėtų tapti pirmuoju krikštu.

„Prisijungiančios žaidėjos visų pirma įneša daugiau gylio sudėtyje ir galimybių ja varijuoti esant įvairiems rungtynių scenarijams. Sudėčiai užsipildant treniruočių procesas tampa efektyvesnis, konkurencingesnis, o tai yra svarbus veiksnys siekiant žaidimo gerinimo ir aukščiausių rezultatų. Nenoriu kalbėti apie traumas, tačiau ir tai kartais nutinka, todėl pilnavertė sudėtis ilgalaikėje perspektyvoje yra ir stabilumo išsaugojimo opcija. Esu patenkintas neseniai komandą papildžiusių žaidėjų darbu treniruotėse, jų rodoma motyvacija ir užsidegimu bei tikiuosi jų naudingo indėlio jau artimiausiu laiku“, – pabrėžė strategas.

Tvarkaraštis lėmė, kad gintrietėms jau pirmajame ture teks įrodinėti pranašumą prieš varžoves, kurios visada kėsinasi atimti taškus iš čempionių. Paklaustas kaip pasikeitė sostinės ekipa lyginant su praėjusiu sezonu ir ko galime tikėtis, treneris pažymėjo, kad varžovių komandos sudėtį ir žaidimą vertinti kol kas sudėtinga, nes žalgiriečių rungtynių pastaruoju metu matyti neteko.

„Bet kuriuo atveju puikiai suprantame, kad tai komanda, kuri į rungtynes prieš mus visada žiūri labai rimtai ir ambicingai. Charakteringą nusiteikimą ir šimtaprocentinę koncentraciją privalome į rungtynes atsinešti patys, tik tokiu atveju galime tikėtis ne tik teigiamo rezultato, bet ir kokybiško žaidimo, kurį norime demonstruoti. Tikiu savo žaidėjomis, jų noru ir motyvacija pergalingai startuoti čempionate. Ruošiamės rimtai kovai ir kviečiame žiūrovus atvykti į stadioną palaikyti mūsų žaidėjų, tai neabejotinai suteikia papildomos energijos“, – ragino vyriausiasis komandos treneris.

Primename, kad susitikimas vyks kovo 26 dieną, sekmadienį 16:00 val. Šiauliuose, Gytarių dirbtinės dangos stadione. Įėjimas nemokamas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.