Nemokamai rinktinės mačų nematantys futbolo sirgaliai atakuoja E. Stankevičių, šis turi paaiškinimą Atskleidė transliacijų kainas

„Ne vienas ir ne du milijonai eurų. Dešimtys milijonų už teises, kad galėtum rodyti nacionalinės rinktinės varžybas“, – kilus pasipiktinimui, kad Lietuvos futbolo rinktinės varžybas galima matyti tik per mokamą kanalą, situacijos rimtumą aiškino Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edgaras Stankevičius.

 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 E. Stankevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 30, 2023, 9:45 AM, atnaujinta Mar 30, 2023, 10:07 AM

Lietuvos rinktinė praėjusią savaitę pradėjo atranką į 2024 m. Europos futbolo čempionatą. Edgaro Jankausko auklėtiniai pirmąjį mačą žaidė Serbijoje, kur pralaimėjo 0:2.

Tiesa, nacionalinės rinktinės žaidimą pamatė ne visi šalies sirgaliai. Paaiškėjo, kad rungtynes galima pamatyti tik per „Viaplay“ programėlę, kurios mėnesinė narystė kainuoja 12,99 eurų per mėnesį.

„Sulaukiu daug negatyvių žinučių ne apie žaidimą, o apie televiziją. Visems atrodo, kad LFF yra atsakinga už televizijos teises, kad LFF kažko nepadarė, nes varžybos nėra rodomos per nacionalinę televiziją.

Bet transliacijų teisės priklauso UEFA, kuri yra pasirašiusi sutartis su agentūromis, o jos pardavinėja transliacijas. Mes esame viename pakete su Skandinavijos ir Baltijos šalių valstybėmis. Taip esame patrauklesni, taip UEFA gauna patrauklesnius pasiūlymus. Dažniausiai sutartys pasirašomos 4–6 metų ciklui“, – futbolas.tv kalbėjo E.Stankevičius.

Anot LFF prezidento, konkurse dalyvavo ir LRT, ir TV3 grupė.

„Skelbiamas konkursas, kurio metu visos Lietuvoje veikčianios organizacijos gali teikti paraiškas, siūlyti savo pasiūlymus. Mano žiniomis, dalyvavo ir LRT, ir TV3 grupė. Mes norėjome, kad komericinis kanalas įsigytų teises, tada atsiranda papildomos opcijos rėmėjams, reklamoms. Vis dėlto pasiūlymas už transliacijų paketą buvo nežmoniškai didelis. Jei LRT ar TV3 negali konkuruoti su „Viaplay“, tai parodo, kad rinka yra įdomi ir egzistuoja.

Iš kitos pusės, Lietuvos žmonės dar nėra pripratę iki tokio lygio, kad laisvai mokėtų už mokamą turinį. Kalbamės ir su A lyga, kad varžybos galėtų būti rodomas kanaluose, kur yra mokamos transliacijos. Bet matome, kokios yra reakcijos, mes nesame tam pasirengę. Vis dėlto, manau, kad tik laiko klausimas, kada visas sportas bus mokamas“, – kalbėjo prezidentas.

Tiesa, E.Stankevičius rankų dar nenuleidžia ir teigia, kad bandys keisti situaciją.

„LFF bandys dar kartą šnekėtis su LRT, kad išskirtų resursus ir finanasvimą, nes LRT išlaiko valstybė. Jie turėtų pasirūpinti tuo. Man pačiam pikta, kai sirgaliai negali matyti varžybų per laisvai pasiekiamą televiziją. Ypač tai aktualu vyresnio amžiaus žiūrovams.

Visgi pati „Viaplay“ transliacijų kokybė, studija yra geros kokybės“, – teigė E.Stankevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.