Po B. Spietinio išpuolio prieš „Kauno Žalgirio“ žaidėjus Jonava stabdo finansavimą salės futbolo komandai

Po pralaimėto Lietuvos Futsal A lygos finalo Jonavos „Vikingų“ kapitonas Benas Spietinis užsipuolė „Kauno Žalgirio“ futbolininkus, o į tai itin griežtai sureagavo Jonavos miestas.

 B. Spietinis<br>E.Šemioto nuotr.
 B. Spietinis<br>E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-04-05 20:21

Jonavoszinios.lt praneša, jog Jonavos rajono savivaldybė sustabdė finansavimą „Vikingų“ komandai.

Jonavos salės futbolo komanda iš biudžeto turėjo gauti 37 tūkst. Eurų.

2022–2023 m. Lietuvos salės futbolo lygos finalo serijoje susitiko „Kauno Žalgiris“ ir Jonavos „Vikingai“ – finalo seriją rezultatu 3:0 laimėję žalgiriečiai balandžio 2 dieną apgynė Lietuvos čempionų titulą ir iškovojo teisę kitame sezone atstovauti Lietuvai UEFA Futsal Čempionų lygoje.

Deja, bet varžovų futbolininkas B.Spietinis savo emocijų nepaliko tik futbolo aikštėje ir viską perkėlė už sporto ribų – pirmadienį vėlai vakare futbolininkas iš Jonavos atvyko į Kauną ir užsipuolė čia gyvenančius „Kauno Žalgirio“ salės futbolininkus iš Brazilijos.

Lietuvos čempionų žaidėjai buvo užgauliojami žinutėmis ir kviečiami santykius išsiaiškinti į lauką, o šiems nereagavus, buvo išdaužti gyvenamosios vietos langai, apspardytos bei apspjaudytos durys. B.Spietinis veikė ne vienas.

„Vikingų“ kapitono B.Spietinio elgesys „Kauno Žalgirio“ žaidėjų atžvilgiu yra visiškai nesuderinamas su mūsų miesto ir Jonavos sporto bendruomenės vertybėmis. Sporto miestas Jonava netoleruoja ir niekada nerems nesportinio elgesio, o Jonavai atstovaujantiems sportininkams visada kels pačius aukščiausius garbės ir moralės reikalavimus. Nepriimtinas yra ir klubo išplatintas pareiškimas, kuriuo, panašu, siekiama pateisinti savo žaidėjo elgesį“, – skelbiama komisijos protokole.

B.Spietinis taip pat rungtyniavo ir Lietuvos rinktinėje, tačiau po tokių futbolininko veiksmų Lietuvos futbolo federacija (LFF) suspendavo žaidėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.