D. Klasseno galvą prakirtus iš tribūnos atskriejusiam daiktui – sustabdytas Nyderlandų futbolo taurės pusfinalis

Nyderlandų futbolo taurės pusfinalio rungtynės tarp Amsterdamo „Ajax“ ir Roterdamo „Feyenoord“ trečiadienį buvo sustabdytos beveik 30-čiai minučių Davy Klaassenui patyrus galvos traumą po to, kai jam į pakaušį atsitrenkė iš tribūnų išmestas daiktas.

Iš tribūnų atlėkęs kietas daiktas sužeidė D. Klasseną.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Iš tribūnų atlėkęs kietas daiktas sužeidė D. Klasseną.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2023, 4:56 PM, atnaujinta Apr 7, 2023, 10:44 AM

30 metų Nyderlandų vidurio saugas šventė prie kampinio vėliavos po to, kai antrojo kėlinio pradžioje išvedė „Ajax“ į priekį, kai sirgalius iš tribūnos metė į jį kietą daiktą, rašo BBC.

Netrukus teisėjas sustabdė rungtynes ir išvedė žaidėjus į tunelį. Vėliau policija pranešė, kad buvo suimtas 32 metų vyras.

Per 28 minučių žaidimo pertrauką „Feyenoord“ trenerio asistentas Johnas de Wolfas išėjo į aikštę ir paragino namų sirgalius „vadovautis sveiku protu“.

D.Klaassenas buvo pakeistas netrukus po rungtynių atnaujinimo, rankų gestais duodamas suprasti, kad jam svaigsta galva.

„Įvyko kažkoks susistumdymas ir aš nuėjau pabandyti nuraminti situaciją. Tada kažkas trenkė man į galvą. Iš pradžių tiesiog skaudėjo. Tačiau greitai sukilo pyktis. Pagalvojau: „Kaip tai įmanoma?“, – „Ajax“ interneto svetainei pasakojo D.Klaassenas.

„Aplink žaizdą jaučiau pulsuojantį jausmą, be to, man buvo sunku susikaupti, todėl galėjau likti aikštėje, bet tai nebūtų padėję nei man, nei komandai. Nesinori leisti, kad tai tave paveiktų, bet kartais reikia pamiršti savo išdidumą ir padaryti tai, kas geriausia komandai“, – pridūrė jis.

Beje, rungtynės taip pat prasidėjo penkiomis minutėmis vėliau dėl gausių juodų fejerverkų dūmų, prasidėjus rungtynėms, jos greitai buvo sustabdytos 21 sekundei, kad oras išsivalytų.

Dušanas Tadičius 14-ą minutę išvedė Amsterdamo „Ajax“ į priekį, tačiau antrąją pirmojo kėlinio pridėto laiko minutę 21-erių puolėjas Santiago Gimenezas išlygino šeimininkų rezultatą.

Nepaisant incidento ir raudonos kortelės „Ajax“ komandos draugui Kennethui Taylorui, D.Klaasseno 51-ąją minutę įmuštas įvartis išvedė „Ajax“ į balandžio 30 d. vyksiantį Nyderlandų futbolo taurės finalą su Eindhoveno PSV.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024