Po Graikijoje kilusio skandalo prakalbo lenkų teisėjas: „Niekada nedaryčiau tokių dalykų“

Sekmadienį Graikijos tinklapis SDNA paskelbė skandalinga informaciją, jog Atėnų AEK ir Salonikų „Aris“ futbolo rungtynėms turėję teisėjauti lenkai prisigėrę ir įsivėlė į konfliktus su kartu skrydusiais graikais.

 Pawelas Raczkowskis<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pawelas Raczkowskis<br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2023, 10:53 PM

Buvo skelbiama, jog Pawelas Raczkowskis, Radoslavas Siecka, Adomas Kupcikas ir VAR prižiūrintis Krzysztofas Jakubikas skrydžio metu prisigėrė ir įsivėlė į konfliktą su graikais.

Buvo rašyta, jog pagrindinis rungtynių teisėjas P.Raczkowskis apspjovė graiką, o galiausiai rungtynių dieną visi teisėjai tiesiog dingo.

SDNA pavyko pakalbinti lenkų teisėją, o šis pateikė visiškai kitokią informaciją.

„Nė vienas iš skrydžio įgulos narių neturėjo priekaištų dėl mūsų elgesio. Kai nusileidome Atėnuose, už mūsų priėjo vaikinas ir šaukė, kad aš esu prakeikta korumpuota kiaulė“ ir tikrai nešvilpsiu rungtynėse.

Jis pasakė, kad viską išsiųs į laikraščius ir jie jus „nužudys“ ir pridūrė, kad aš daugiau nebešvilpsiu. Kad mano karjera baigsis. Jis man visa tai pasakė lenkiškai ir kalbėjo blogais žodžiais.

Buvau labai piktas, norėjau jį „nužudyti“, bet nieko jam nedariau. Jis buvo labai piktas kaip ir aš, o tada trenkė man iš nugarą ir veidą.

Paprašiau policijos įsikišimo, po to kai mano asistentas mus išskyrė. Pasakiau policijai, kad šis vaikinas mane trenkė ir spjovė, bet jie vis klausinėjo, ar aš išgėręs. Jie nuolat kartojo šį klausimą. Aš jiems pasakiau „nieko“.

Patraukėme į viešbutį ir ten prabuvome visą naktį ir dieną. Netiesa, kad nuėjome į klubą arba kad man kažkas skambino ir aš neatsiliepiau. Ryte atsikėlėme papusryčiauti, o tada atėjo ponas Bennettas, kuris mums pasakė, kad dėl vakarykščio incidento iškilo problema ir aš negalėsiu „švilpti“ rungtynėse. Po viso to Graikijos spaudoje prasidėjo neigiami pranešimai apie kilusį skandalą“, – teigė Pawelas Raczkowskis.

– Kaip jus atpažino gerbėjas? Kaip manote, ar jis iš anksto suplanavo išpuolį pagal jūsų žodžius?

– Nežinau, kaip jis mane atpažino. Jis sakė žiniasklaidai, kad aš pažįstu „Olympiakos“ prezidentą ir aš kalbu apie „Olympiakos“. Tai nėra netiesa. Aš nekalbėjau apie „Olympiakos“. Kalbėjome apie „Panathinaikos“ – „Olympiakos“ derbį, kuriame 2022 m. teisėjavau. Jis sėdėjo už mūsų ir klausėsi, apie ką mes kalbame. Esu profesionalus teisėjas. Niekada nedaryčiau tokių dalykų. Jei taip pasielgčiau, tai būtų „savižudybė“.

Prieš tokias rungtynes man nebūtų įmanoma gerti alkoholio. Jūs žinote, kad esame naujos kartos teisėjai Lenkijoje. Mes palikome už savęs 20 metų bet kokią korupciją, kuri galėjo egzistuoti. Tai nelaimė. Internete plinta kalbos, kurios turi įtakos mano šeimos jausmams.

– Bet kaip manai, koks buvo jo motyvas?

– Šis žmogus tikriausiai laukė, kol sureaguosiu, kad galėtų mane nufilmuoti. Jis aiškiai norėjo mane išprovokuoti. Nesu kvailas, čia atstovauju UEFA delegacijai. Jei būčiau smogęs kumščiais, iškart būčiau nubaustas. Nežinau ar jis visa tai planavo, bet aš po šio incidento praradau daug savo gyvenimo metų. Nenoriu galvoti, kad jis norėjo mane išprovokuoti, o kad jis buvo girtas gerbėjas. Juk jis sakė jis buvo „Panathinaikos“ gerbėjas ir norėjo mane sunaikinti.

Teisėjas Pavelas Raczkowskis, pasibaigęs interviu su SDNA, paskelbė šį pranešimą:

„Norėčiau kategoriškai paneigti, kad buvau girtas ar elgiausi agresyviai. Mane užpuolė du graikai, kalbėję lenkiškai. Jie prisistatė „Panathinaikos“ sirgaliais ir pirmiausia užpuolė mane, apkaltindami mane dėl sutartų dėl rungtynių, o po to fiziškai užpuolę mane.

Kalbėjausi su oro uosto apsauga, kuri abu vyrus nuramino. Po šio incidento iš karto patraukiau į viešbutį, kuriame apsistojau visą naktį. Neigiu melagingas naujienas apie mane ir mano kolegas“, – teigė rungtynėms turėjęs teisėjauti lenkas.

Galiausiai Graikijos futbolo federacija nusprendė pakeisti rungtynių teisėjus. Rungtynėms teisėjauti paskyrė Aristotelį Diamantopoulą, o mačą 3:1 laimėjo AEK futbolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.