„Kauno Žalgirio“ futsal kapitonas J. Zagurskas: „Būti tokios komandos lyderiu yra didelė garbė“

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo ekipa pergalingai užbaigė Futsal A lygos sezoną ir tapo Lietuvos salės futbolo čempionais septintą kartą iš eilės. Viso šio sezono metu komanda Lietuvoje žaidė nepriekaištingai: iškovojo 35 pergales, vienas rungtynes sužaidė lygiosiomis ir patyrė vos vieną pralaimėjimą.

 J. Zagurskas<br> E. Šemioto nuotr.
 J. Zagurskas<br> E. Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2023, 7:30 PM

„Kauno Žalgirio“ futsal ekipos kapitonas Justinas Zagurskas pasakojo, kad komandos žaidimo stilius ir strategija nesikeičia jau kelerius metus. Komandą treniruoja vyriausiasis treneris Dentinho, kuris, pasak komandos kapitono, turi savo žaidimo stilių, planą, požiūrį, o futbolininkai visą tai papildo savo darbu.

„Sezono metu komanda tobulėjo ir augo kartu, bet tuo pačiu kiekvienas žaidėjas tobulėjo individualiai. Komandos forma sezono metu „bangavo“ ir tai yra natūralu, bet paskutinėse finalo rungtynėse pademonstravome geriausią savo formą“, – kalbėjo J.Zagurskas.

Šio sezono viduryje „Kauno Žalgirio“ futsal ekipai teko atsisveikinti su keliais komandos legionieriais, tačiau šalies čempionai sulaukė ir naujokų, kurie komandoje greitai pritapo.

„Sezono viduryje prisijungę žaidėjai adaptavosi labai greitai, todėl kelių žaidėjų netektis nesukėlė daug problemų. Naujokų indėlis komandoje yra tikrai didelis, nors ir prisijungė jie tik sezono eigoje“, – apie komandos permainas kalbėjo J.Zagurskas.

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo klubo vadovas Darius Gurskis pasakojo, kad šis sezonas komandai buvo labai ilgas ir sunkus: „Nepaisant visų sunkumų, sezonas buvo labai sėkmingas dėl visų iškovotų pergalių ir trofėjų. Šis sezonas pasižymi ir tuo, kad pagaliau sugrįžome į savo namus – Kauno sporto halę“.

Žalgiriečių kapitono manymu, šis sezonas komandai buvo puikus. Kauniečių ekipa apgynė čempionų titulą, susigrąžino šalies taurę, taip pat iškovojo LFF Futsal Supertaurę. „Kauno Žalgiris“ rungtyniavo ir UEFA Futsal Čempionų lygoje. Čia komanda pagrindiniame etape įveikė Suomijos ir Latvijos čempionus, tačiau pralaimėjo Italijos vicečempionams ir nepateko į Elitinį etapą.

„Visos rungtynės komandai buvo svarbios, tačiau visos lemiamos rungtynės dėl trofėjų buvo įsimintiniausios. Gaila, kad nepatekome į Elitinį etapą Čempionų lygoje. Šio sezono sėkmė ir aukštas rezultatyvumo lygis komandoje yra visų žaidėjų ir trenerių darbo vaisius treniruočių metu“, – sakė ekipos žaidėjas.

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo komandai jau dvejus metu vadovauja treneris Dentinho. Dar vasario mėnesį buvo pranešta, kad komandos stratego pareigų Dentinho neapleis ir dar dvejus metus. Pasak J. Zagursko, ekipos vairininko darbas treniruotėse ir rungtynių metu labai prisideda prie aukštų komandinių rezultatų.

„Treneris Dentinho mūsų komandoje yra pozityvumo užtaisas. Jis visuomet mus motyvuoja, tai labai jaučiasi treniruotėse. Manau, kad jis yra prisidėjęs prie kiekvieno žaidėjo tobulėjimo šiame sezone“, – sakė Lietuvos rinktinės narys.

Finalines Futsal A lygos rungtynes „Kauno Žalgiris“ sužaidė Kauno sporto halėje. Gausiai palaikomi žalgiriečiai finalinėje serijoje iki trijų pergalių rungtyniavo su Jonavos „Vikingų“ komanda. Vis tik finalo serija buvo palankesnė Kauno ekipai ir po trijų užtikrintų pergalių „Kauno Žalgirio“ futsal komanda apgynė čempionų titulą.

Žalgiriečių kapitonas pasakojo, kad komanda visos finalo serijos metu buvo labai susikoncentravusi ir motyvuota: „Prieš finalines varžybas jautėsi labai didelis susikaupimas treniruočių procese. Manau, tas susikaupimas persikėlė ir į rungtynes, visi žinojome dėl ko kovojame, todėl kitų minčių ir nebuvo“, – apie komandos nusiteikimą finalo serijai kalbėjo J.Zagurskas.

„Kauno Žalgirio“ futsal klubo vadovas pasakojo, kad palaikyti ekipos lemiamos dvikovos metu susirinko pilna Kauno sporto halė sirgalių: „Toks palaikymas mus labai įkvepia ir motyvuoja. Didelis ačiū visiems sirgaliams, „Green White Boys“, taip pat „Chillin Street“ vaikams, kurie mus lydėjo viso sezono metu“.

Sirgalių palaikymas komandai rungtynių metu visada prideda papildomos motyvacijos, o finalinėse rungtynėse fanų palaikymas, pasak ekipos kapitono, sukūrė puikią nuotaiką aikštėje.

„Atmosfera finalinėse rungtynėse buvo nereali. Lietuvoje salės futbolo rungtynėse, manau, tiek žiūrovų niekada nebuvo. Šios rungtynės parodė, kad salės futbolas šalyje yra mėgiamas. Jei tiek žiūrovų būtų ne tik per finalus, tai nuo to tik gerėtų visas Lietuvos salės futbolas“, – kalbėjo J. Zagurskas.

„Kauno Žalgirio“ salės futbolo ekipoje J.Zagurskas yra ilgametis žaidėjas ir jau ne vienerius metus užima žalgiriečių kapitono pareigas. Pasak futbolininko, būti „Kauno Žalgirio“ futsal komandos kapitonu yra didelė atsakomybė. „Manau, su kiekvienu sezonu paaugu kaip komandos kapitonas, o būti tokios komandos lyderiu yra didelė garbė“, – svarstė futbolininkas.

Pasak futsal klubo vadovo D.Gurskio, kito sezono metu ekipos tikslai nesikeis. Po paskutinio šio sezono rungtynių švilpuko komanda jau pradėjo galvoti apie kitą sezoną, kurio metu didžiausią dėmesį stengsis skirti Čempionų lygai.

„Atskirą didelę padėką norim skirti visiems mūsų rėmėjams, be kurių nebūtų mūsų komandos. Tikimės, kad su šiuo futsal sezonu prisidėjome ir prie Kauno miesto įvaizdžio gerinimo“, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ futsal vadovas D.Gurskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.