Anglijoje stringantis Ukrainos talentas sulaukė patarimo iš „Chelsea“ legendos: „Tikiuosi, kad jis tiki savimi“

Sausį Londono „Chelsea“ sudrebino futbolo rinką, už įspūdingą sumą įsigydama Ukrainos talentą Mykhailą Mudryką. Deja, 22-ejų futbolininkas kol kas į jį dėtų lūkesčių nepateisina.

 M. Mudrykas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 M. Mudrykas<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 F. Malouda<br> AFP/Scanpix nuotr.
 F. Malouda<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vinicius<br> Zuma/Scanpix nuotr.
 Vinicius<br> Zuma/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-04-12 18:14

Ukrainos rinktinės futbolininkas sausio mėnesį už 89 mln. svarų sterlingų iš Donecko „Šachtar“ ekipos persikėlė į Londono „Chelsea“ ekipą.

Tačiau per 11 rungtynių M.Mudrykas nesugebėjo pateisinti savo brangios kainos ir per visą šį laiką atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą.

„Chelsea“ klubo legenda Florentas Malouda išreiškė tikėjimą jaunuoju ukrainiečiu. Su Londono Čempionų ir „Premier“ lygas laimėjęs futbolininkas mano, kad M.Mudrykas turėtų imti pavyzdį iš Madrido „Real“ žvaigždės Vinicius.

„Jis yra labai talentingas. Kai jis debiutavo, atrodė įspūdingai. Manau, kad jis atėjo į tas rungtynes šviežias, kupinas pasitikėjimo savimi ir mes visi matėme jo didžiulį potencialą.

Mano žinutė būtų tokia, kad pasirinkai iššūkį žaisti „Chelsea“ – didžiuliame klube. Reikėtų pažiūrėti į Vinicius pavyzdį.

Manau, kad tai yra geras palyginimas ir teisingas pavyzdys, kuriuo jis gali sekti. Kaip atskaitos taškas, jis turėtų pažvelgti į savo tobulėjimą. Manau, kad M.Mudrykas gali turėti tokį patį poveikį „Chelsea“, kaip ir Vinicius Madridui.

Jam reikia sunkiai dirbti, turėti tinkamą mentalitetą – jis gali tapti „Chelsea“ komandos lyderiu, jei parodys tinkamas ambicijas. Tikiuosi, kad jis tiki savimi tiek, kiek juo tiki klubas“, – kalbėjo F.Malouda.

Vinicius greitai tapo vienu pagrindinių Madrido žaidėjų, tačiau jo pradžia Ispanijos sostinėje buvo lėta, brazilas dažnai buvo kritikuojamas dėl prasto užbaigimo ir bendro galutinio produkto trūkumo.

Tačiau nepaisant daugybės sunkumų Vinicius greitai tapo vienu geriausių žaidėjų pasaulyje.

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje „Chelsea“ futbolininkai stos į kovą prieš Madrido „Real“ ekipą ir M.Mudrykas turės galimybę įrodyti savo vertę kovoje prieš Vinicius. Rungtynių eigą nuo 22 val. galėsite sekti lrytas.lt portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.