FIFA sprendimas: iš Indonezijos atimtą jaunimo futbolo čempionatą skubiai surengs Argentina

Argentina apsiėmė rengti FIFA pasaulio jaunimo iki 20 metų futbolo čempionatą, kuris buvo atimtas iš Indonezijos dėl prieštaravimų Izraelio atstovų dalyvavimui.

 Gianni Infantino.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Gianni Infantino.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2023, 3:18 PM

FIFA taryba tokį sprendimą priėmė po praėjusią savaitę vykusio delegacijos vizito ir su Argentinos futbolo asociacija (AFA) pasirašius sutartį.

Neseniai perrinktas FIFA prezidentas Gianni Infantino padėkojo Argentinai už tai, kad ji perėmė turnyro, kuris vyks gegužės 20–birželio 11 d., šeimininkės pareigas.

„FIFA džiaugiasi galėdama pranešti, kad šių metų FIFA U-20 pasaulio čempionatas vyks Argentinoje, nes pasaulio čempionų namai atveria duris rytojaus pasaulio futbolo superžvaigždėms, – sakė Tarptautinis olimpinis komiteto (IOC) narys. – Norėčiau padėkoti AFA ir ypač jos prezidentui Claudio Tapia, taip pat vyriausybinėms institucijoms už įsipareigojimą surengti šį nuostabų renginį per tokį trumpą laiką.

U-20 pasaulio čempionatas vaidina pagrindinį vaidmenį FIFA pastangose reklamuoti jaunimo futbolą visame pasaulyje.

Nuo 1977 m. šiame turnyre dalyvavo daugelis geriausių pastarųjų dešimtmečių žaidėjų, tarp jų Diego Armando Maradona, Lionelis Messi, Paulas Pogba, Erlingas Haalandas ir daugelis kitų.

Šių metų renginys šalyje, kurioje gyvena ir kvėpuoja futbolu, bus didžiulis įkvėpimas rytojaus žvaigždėms.“

„Didžiuojamės galėdami per trumpą laiką parengti būtinus dokumentus, kad Argentinos futbolo asociacija ir mūsų šalis galėtų būti svarbiausio FIFA jaunimo pasaulio čempionato organizatoriais ir šeimininkais“, – sakė AFA prezidentas.

Argentina šešis kartus laimėjo iki 20 metų pasaulio čempionatą, o paskutinis jų triumfas buvo 2007 m.

Pietų Amerikos šalis, kurios vyrų rinktinė praėjusiais metais Katare trečią kartą laimėjo pasaulio čempionatą, anksčiau jaunimo iki 20 metų turnyrą surengė 2001 m.

Argentiniečiams nepavyko patekti į šių metų iki 20 metų pasaulio čempionatą, tačiau dabar jie pakeitė Indoneziją ir automatiškai įgijo šeimininkų vietą.

24 komandų burtai įvyks penktadienį (balandžio 21 d.) FIFA būstinėje Šveicarijos mieste Ciuriche.

Izraelis pirmą kartą pateko į jaunimo iki 20 metų pasaulio čempionatą, tačiau Balio gubernatorius Wayanas Kosteris paragino uždrausti šalies dalyvavimą dėl Indonezijos diplomatinės paramos Palestinai.

Tuomet suplanuotas burtų traukimas buvo atidėtas. Vėliau FIFA iš Indonezijos atėmė teisę rengti turnyrą.

Nuo tada FIFA apribojo finansavimą Indonezijos futbolo asociacijai, kuriai vadovauja IOC narys Erickas Thohiras.

Nacionalinių olimpinių komitetų asociacija (ANOC) pareiškė, kad palaiko „glaudų dialogą su Indonezijos valdžia ir Indonezijos olimpiniu komitetu“ dėl Izraelio dalyvavimo Pasaulio paplūdimio sporto žaidynėse ir ANOC Generalinėje asamblėjoje Balyje rugpjūčio mėn.

Indonezija yra daugiausiai gyventojų turinti musulmonų šalis ir Palestinos rėmėja, bet ji neturi oficialių diplomatinių santykių su Izraeliu.

Ukraina yra dabartinė jaunimo futbolo iki 20 metų pasaulio čempionė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.