Po pergalės prieš „Atletico“ čempionato lyderė „Barcelona“ jau užuodžia nugalėtojos titulą

Ispanijos futbolo čempionate „Barcelona“ klubas sugrąžino 11 taškų persvarą prieš Madrido „Real“ ekipą ir jau gali galvoti apie nugalėtojos titulą. Katalonai sekmadienį namuose 1:0 (1:0) palaužė Madrido „Atletico“ futbolininkus. Tai jau buvo trečioji iš eilės „Barca“ pergalė prieš „Atletico“.

 F.Torresas pelnė vienintelį mačo įvartį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 F.Torresas pelnė vienintelį mačo įvartį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2023, 8:57 PM, atnaujinta Apr 24, 2023, 12:00 AM

Vienintelio įvarčio autoriumi tapo 44 min. pasižymėjęs Ferranas Torresas.

Per 30 turų „Barcelona“ praleido vos 9 įvarčius ir tai yra naujasis čempionato rekordas. Anksčiau geriausiai besiginančios komandos titulas priklausė būtent „Atletico“, kuris 2016 ir 2018 metais per 30 turų buvo praleidęs 14 įvarčių į savo vartus.

Madrido ekipa iki akistatos su „Barca“ buvo 13-oje mačų iš eilės nebuvo pralaimėjusi: pastarąjį kartą nesėkmė Madrido klubą lydėjo sausio 8 dieną ir tada „Atletico“ taip pat nusileido Barselonos miesto klubui 0:1.

„Labai svarbi pergalė – tai raktas į mūsų tikslą iškovoti čempionės titulą. Įveikėme puikią komandą.

Ji turėjo progų, bet mes dominavome ir turėjome galimybę įmušti antrą įvartį, kuris padėtų mums nusiraminti. Tačiau šiame čempionate taip nutinka nuolat - nervai... Buvome stipresni.

Mes paprastai neleidžiame varžovams sukurti tiek daug progų, kiek buvo šįkart. Bet tai juk yra „Atletico“, kuris nebuvo nepralaimėjęs nuo sausio – patys galite pamatyti, kokie jie yra stiprūs“, – kalbėjo „Barcelona“ treneris Xavi.

Tuo tarpu Madrido ekipos treneris Diego Simeone mano, kad „Barcelona“ jau nusipelnė „La Liga“ titulo.

„Tai buvo geros rungtynės. Pirmajame kėlinyje žaidėme taip, kaip norėjome. Turėjome akimirkų, kai galėjome nulemti rungtynių baigtį, tačiau neturėjome reikiamos ištvermės ar sėkmės.

Jie pelnė pirmi įvartį. Antrajame kėlinyje ieškojome variantų ir progų, bet progų turėjo abi komandos. Manau, kad „Barcelona“ tikriausiai nusipelnė titulo, nes turi labai stiprų sezoną“, – sakė „Atletico“ vyriausiasis treneris.

„Barcelona“ po 30 sužaistų rungtynių turi surinkusi 76 taškus ir užtikrintai rikiuojasi „La Liga“ pirmenybių turnyrinės lentelės viršūnėje.

Tuo tarpu „Atletico“ su 60 taškų žengia trečias. „Rela“ ekipa antra ir turi 65 taškus.

Ispanijos futbolo čempionato sekmadienio mačai:

„Elche“– „Valencia“ 0:2

„Barcelona“ – Madrido „Atletico“ 1:0

„Mallorca“ – „Getafe“ 3:1

„Sevilla“ – „Villarreal“ 2:1

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.