Istorinis momentas „Barcelona“ klube – į aikštę žengė 15-metis talentas L. Yamalas

Ispanijos futbolo čempionato 32-ojo rungtynėse lyderė „Barcelona“ namuose 4:0 sutriuškino Sevilijos „Real Betis“ ekipą, bet svarbiausias įvykis šiame mače atsitiko 83-iąją min.

 Lamine'as Yamalas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lamine'as Yamalas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2023, 9:49 AM

Tada į aikštę vietoj Gavi žengė Lamine'as Yamalas – jis tapo jauniausiu per visą istoriją „Barcelona“ klubo žaidėju Ispanijos čempionate.

Marokiečio tėvo ir mamos iš Pusiaujo Gvinėjos sūnus yra gimęs Ispanijoje, treniruojasi „Barcelona“ akademijoje ir atstovauja šios šalies jaunimo rinktinėms, įskaitant 19-mečių.

Debiuto dieną jam buvo 15 metų 9 mėnesiai 16 dienų.

Kairiakojis nepasižymi ūgiu (165 cm), bet gali žaisti kaip dešinysis saugas ir puolėjas. Jis jau dabar lyginamas su legendiniu argentiniečiu Lioneliu Messi.

„Jis turi įgimtą talentą. Tai gali lemti klubo ateitį, – apie L.Yamalą kalbėjo treneris Xavi. – Pasakiau jam išbandyti įvairius dalykus ir jis tai padarė. Jis galėjo pelnyti įvartį ir atlikti rezultatyvų perdavimą. Matosi, kad jis išskirtinis žaidėjas, nieko nebijo. Tai žaidėjas, kuris daro lemiamus dalykus paskutiniu perdavimu, jis nieko nebijo.

Jis turi natūralų talentą žaisdamas prieš vartus. Jam neatrodo 15 metų, jis labai subrendęs. Matau, kaip jis treniruojasi ir kaip jis pasiruošęs, todėl pasikviečiau jį ir leidau į aikštę. Jis yra žaidėjas, kuris gali išsiskirti ir šiandien tai parodė. Jis žaidė 10 minučių, bet jas žaidė gerai.“

Pilnas talento vardas pagal ispanų taisykles yra Lamine'as Yamalas Nasraoui (tėvo pavardė) Ebana (motinos pavardė).

Xavi pasirinko L.Yamalą treniruotis su pirmąja komanda 2022 m. rugsėjo pradžioje.

Nors dar nepasirašė savo pirmosios profesionalios sutarties su klubu, jis buvo vienas iš akademijos narių, labiausiai sužavėjusių katalonų trenerį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.